LinkedIn ofera best practices despre cum sa creezi un brief eficient pentru o strategie de creare de continut

Posted by

Externalizarea serviciilor de creare de conținut a devenit o practică tot mai folosită în zilele noastre. Conform raportului „2021 B2B Content Marketing Benchmarks, Budgets, and Trends” realizat de Content Marketing Institute, MarketingProfs și ON24, 49% dintre respondenți au spus că au externalizat anumite activități ce țin de crearea de conținut. Companiile mari sunt cele care folosesc cel mai des servicii externe.

Cele mai mari provocări în ceea ce privește sursele externe le reprezintă găsirea partenerilor cu expertiză, bugetul, găsirea unor parteneri care să înțeleagă/ să empatizeze cu audiența brand-ului, lipsa metricilor clari cu privire la ROI, etc.

Tot în raportul de mai sus se observă faptul că, în pandemie, organizațiile B2B și-au schimbat targetarea și mesajul strategiei, au ajustat calendarul editorial, au apelat la strategii cu diverse promoții, au schimbat site-ul și au alocat mai multe resurse în zona de social media.

În ceea ce privește predicțiile pentru anul 2021, 70% dintre marketeri au spus că ei cred că organizațiile B2B vor investi în activități de creare de conținut.

LinkedIn vine cu câteva best practices și trucuri pentru a realiza un brief eficient de content marketing.

Crearea unui brief de calitate

Pentru a fi relevant și bine realizat, un brief nu trebuie să fie foarte lung și să se piardă în detalii. Obiectivul este să se filtreze elementele și să includă ideile de bază și necesitățile. Nevoile variază în funcție de client sau proiect, însă există trei elemente esențiale pe care trebuie să le reținem când vine vorba despre realizarea unui brief de succes: informațiile clare despre client, audiența și scopul/obiectivul campaniei.

Rezumatul despre client

Este important să se specifice modul în care compania vorbește despre sine. Spre exemplu, cum comunică pe pagina de LinkedIn și cum se poziționează față de audiențele de business. Website-ul și secțiunea „Despre” pot fi utile în acest sens.

Alte elemente care pot fi de folos în această secțiune:

  • Care sunt principiile, valorile și convingerile brand-ului care depășesc funcțiile de generare a veniturilor
  • Care este tone of voice-ul brand-ului? Este mai academic și formal sau casual și conversațional? Pentru a arăta cât mai bine care este tonul reprezentativ brandului, este recomandat să se ofere câteva materiale cu un conținut deja existent care să surprindă cât mai bine tone of voice-ul relevant brand-ului.
  • Care sunt competitorii brand-ului și cu ce se diferențiază aceștia? Un exemplu comparativ poate ajuta la clarificarea unor valori distincte.
  • Ce produse sau servicii oferă brand-ul?

Oferă cât mai multe link-uri externe, astfel încât cel care citește brief-ul tău să poată realiza singur un research pe anumite teme, pentru a nu încărca brief-ul cu multe informații secundare.

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s