56 de aplicari in medie pentru fiecare loc de munca nou postat pe eJobs in T1 2021

Posted by

O nouă comunicare de astăzi din partea eJobs arată faptul că domeniile cele mai căutate în prezent de către candidați sunt retail, prestări servicii, IT, telecom, call center / BPO, industria alimentară sau producție.

Orașele cu cele mai multe oportunități pentru cei care vor să se angajeze sunt București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Iași, acestea devenind în ultimul an și importante centre de relocare pentru candidații din orașele mai mici în  care piața muncii pare a fi în continuare blocată.

În ceea ce privește numărul de locuri de muncă noi postate în primele trei luni ale lui 2021, acesta este asemănător cu cel înregistrat în aceeași perioadă a lui 2020. Vorbim despre 70.000 de joburi, dar, în același timp, de o creștere cu 70% a aplicărilor candidaților, de la 2,7 milioane la aproape 4 milioane, cu o medie lunară de aproximativ 1.3 milioane de aplicări.

Cluj-Napoca este de câțiva ani deja foarte aproape de București ca mecansim al pieței muncii, opțiuni pentru candidați, niveluri salariale sau cost al vieții. Vedem însă o dinamică în creștere pe Timișoara, Brașov și Iași, care au trecut cu bine testul ultimului an și care se apropie foarte mult de Cluj-Napoca din toate punctele de vedere menționate anterior. Sunt angajatori foarte mari din domenii importante precum retail, BPO, banking, producție sau IT care au birouri locale în aceste puncte cheie ale țării și angajează la niveluri similare cu cele din 2019.

Bogdan Badea, CEO eJobs

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s