Creste interesul companiilor pentru solutii digitalizate de motivare a angajatilor

Posted by

Legat de soluțiile de motivare a angajațiilor, subiect pe care l-am atins în room-urile #WorkFromHome de pe Clubouse, am primit pe finalul săptămânii o comunicare din partea Up, o companie care oferă diverse instrumente și soluții financiare avantajoase pentru companii (tickete, carduri, soluții digitale de inventivare și recompensare etc).

Contextul pandemiei a intensificat eforturile ownerilor de business, sau managerilor de resurse umane în cadrul companiilor mari, și în zona utilizării diferitelor intrumente de motivare pecuniară a angajaților, precum cardurile cadou, Up comunicând faptul că, doar în luna martie 2021, volumul acestora a fost de 5 ori mai mare față de aceeași lună a lui 2021.

Nu se întâmplă peste tot în România, companiile care au preferat să apeleze la astfel de soluții accesibile online provin, cu precădere, din zonele București-Ilfov, Nord-Est și Centru, iar domeniile care au fost cele mai interesate să ofere astfel de recompense (cu precădere în perioada sărbătorilor legale) sunt: farma, birotică-papetărie, producție, distribuție și comerț.

Există însă și un avantaj pentru companii.

Conform legislației în vigoare, tichetele cadou oferite angajaților sau copiilor minori ai acestora cu ocazia Sărbătorilor Pascale sunt scutite de impozit pe venit sau de plata contribuțiilor sociale obligatorii, în cuantum de până la 150 de lei. Un alt avantaj al acordării tichetelor cadou pentru salariați este deductibilitatea acestora la calculul impozitului pe profit până la 5% din fondul de salarii.

Prin urmare, Up a observat, de exemplu, că în perioada Paștelui sunt comandate 30% din totalul valoric al tichetelor cadou, fie oferite pe suport de hârtie, fie prin intermediul soluțiilor moderne, precum cardurile cu diferite sume de bani.

* photo by Stephen Phillips – Hostreviews.co.uk on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s