Activitati populare in pandemie, dupa numarul de cautari pe Google | BONUS: cea mai populara melodie din orasul tau

Posted by

Google a realizat un tool interactiv cu ajutorul căruia poți vedea care au fost cele mai căutate activități/ hobby-uri în timpul pandemiei, după numărul de căutări în Google, conform Google Trends. Rezultatele căutărilor pentru fiecare hobby din 2020 a fost comparat cu volumul căutărilor din aceeași zi a anului 2019.

Tool-ul este realizat pe baza căutărilor din SUA, din timpul pandemiei (perioada martie 2020 – februarie 2021), dar este foarte interesant de vizualizat și de noi, să vedem ce s-a mai căutat în pandemie, la nivel general, și poate fi chiar o sursă de inspirație pentru persoanele care nu știu ce activități să mai practice în această perioadă.

Pentru realizarea tool-ului, Google a lucrat cu Polygraph, creatorii proiectului The Pudding, care explică dezbaterile ideilor culturale cu eseuri vizuale. The Pudding a realizat recent și un proiect foarte interesant despre melodiile populare din anumite zone geografice, unde regăsim și România. Nu cred că mai este o noutate ce este prin trendingul muzical românesc, dar poți vedea aici care este cea mai populară melodie, în funcție de zona geografică în care te afli.

Trecând peste momentul de mândrie națională, tool-ul trendurilor în materie de activități, pe timp de pandemie, are șase categorii mari pe care le poți selecta pentru a vedea în ce luni, sau chiar zile, au avut cele mai multe căutări. Cele șase categorii sunt: Animals, Arts & Crafts, Cooking, Other, Outdoor Activities și Sports & Games. Sub aceste categorii regăsești și un buton de Search cu un dropdown în care poți selecta o activitate mai nișată.

* photo by Solen Feyissa on Unsplash

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s