Facebook testeaza reclame In-Stream, ads in Reels pe Instagram si sticker ads in Facebook Stories

Posted by

Facebook a anunțat ieri noi opțiuni de targetare în cadrul video-urilor In-Stream, testarea reclamelor în Reels și alte tipuri de reclame în Facebook Stories, pentru a crește oportunitățile brandurilor de a interacționa cu audiența potrivită. În urmă cu o lună Facebook anunța noi metode de monetizare și se pare că începe să le implementeze.

Next Era în video-urile In-Stream 

Peste 2 miliarde de oameni vizualizează video-uri Facebook In-Stream lunar și, global, 70% dintre reclamele (Mid-Roll) In-Stream sunt vizualizate până la capăt.

Facebook lansează un test global de In-stream Video Topics care permite advertiserilor să plaseze reclame în video-urile cu un anumit topic, prin intermediul Ads Manager – permite advertiserilor să alinieze mesajul brandului cu conținut contextual și relevant pentru publicul țintă.

Subiectele sunt disponibile atunci când advertiserul selectează plasarea In-Stream și obiectivele campaniilor. Vor fi incluse peste 20 de topicuri precum sport și peste 700 de sub-topicuri precum Baseball, Basketball, Golf sau Swimming.

Reclamele în Instagram Reels

Instagram anunță lansarea reclamelor Reels în India, Brazilia, Germania și Australia, cu extindere în mai multe țări în următoarele luni. 90% dintre utilizatori urmăresc un business pe Instagram iar oamenii urmăresc tot mai des Reels pentru a descoperi noi creatori de conținut și branduri.

Anunțurile vor fi captivante, fiind full-screen, similare cu reclamele din Stories. La fel ca în cazul unui Reel organic, anunțurile vor avea până la 30 de secunde iar oamenii vor putea comenta, da like, vizualiza, salva, distribui sau da skip reclamei Reels.

Sticker Ads pentru Facebook Stories

În următoarele săptămâni, Facebook va începe să testeze reclamele personalizate cu stickere, pentru Facebook Story, cu câțiva creatori de conținut și advertiseri selectați. Aceste reclame vor permite creatorilor de conținut să își monetizeze Story-urile de pe Facebook cu reclame care arată ca niște stickere și vor primi o parte din veniturile generate. Brandurile vor realiza stickere personalizate iar creatorii de conținut pot plasa aceste stickere în Story-urile lor.

Facebook dezvoltă formate noi și inovatoare de reclame, astfel încât creatorii de conținut să poată monetiza mai multe tipuri de conținut, iar brandurile pot atinge mai multe segmente de public. De când a lansat reclamele In-Stream, Facebook a extins și formatul reclamelor la pre, mid și post-roll, dar și imagini și formate specifice Live-urilor. Aceste eforturi au avut rezultate, iar plățile pentru reclamele In-Stream au crescut cu peste 55% din 2019 în 2020.

* photo by Solen Feyissa on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s