[updated] Bianca Dragusanu, influencer intr-o campanie Charm Studios. Alephnews si Mediafax scriu istoria intregii povesti

Posted by

Notă: Ca și în articolul precedent, rugămintea mea este să vă reprimați pentru câteva minute orice gând, ori judecată, asupra jobului de model de videochat (dacă le aveți). Nu mă interesează părerea asta. Cei care realmente nu vă puteți abține, mergeți, vă rog, pe profilele proprii de Facebook și exercitați-vă acolo “dreptul la cyberbulling”, căci “exprimare” ar fi un cuvânt mult prea mare. Mulțumesc.


Later edit.

Titlul inițial a fost “Bianca Dragusanu, influencer intr-o campanie semnata de Bogdan Naumovici? Alephnews si Mediafax scriu istoria intregii povesti”. Îmi cer eu scuze pentru confuzia provocată de AlephNews.

Am ajuns într-un final și la Bogdan Naumovici care mi-a spus că Nicidecum nu se află în spatele campaniei Charm Studios, așa cum reiese din afirmația Alinei Ștefan din știrea de pe AlephNews, informație la care cei doi jurmaliști prezenți în platou nici nu au clipit. Nu mă interesează atât de tare. Nu am făcut-o eu, doar am comentat, mi-a spus Bogdan Naumovici.

Altfel, în playerul de pe AlephNews.ro rulează, în preroll, o reclamă la BestStudios.ro, despre motivele pentru care ar trebui să încerci videochatul și temerile femeilor, cu accent pe faptul că trecem printr-o pandemie. Mai țineți minte articolul despre care scriam aici și cifrele care se vehiculau în acea știre? Nu vreau să spun că e campanie nemarcată.

End of later edit.


Prezența Biacăi Drăgușanu pe panourile din tot centrul Bucureștiului pare a fi cea mai tare campanie de Influencer Marketing din România din toate timpurile, campanie care, din știrea aceasta înțeleg că a fost creația lui Bogdan Naumovici (linkedin), managing partner la 23 Communication Ideas. În acest context, nu cred că mai are rost să se mai țină Internetics anul acesta, we already have a winner, ladies and gents, și nu cred că poate contesta nimeni asta.

Avem un influencer, Bianca Drăgușanu, noua imagine Charm Studios, vizualuri (offline) ce conțin copy-uri foarte bine făcute pentru a fi shared in social media – Bianca Drăgușanu nici nu trebuie să vorbească, ori să pună vreun story volatil pe IG -, și avem și media coverage (TV + online), cu știri pe Alephnews, noua senzație a televiziunii din România, și backup de la Mediafax, un brand media cu care a crescut toată generația 30+, ambele patronate de Adrian Sârbu.

28 aprilie. Alephnews o invită pe Alina Ștefan, CEO @ Salarium Fintech, o soluție de factoring, într-un trio cu un singur bărbat la masă. Revin la comunicare, audiența Aleph nu este cea a Biancăi, un duo Felix Drăghici & Costi Mocanu ar fi dus discuția către fundașe și înaintașe, pentru cine-și mai aduce aminte de produsele Sport.ro. Iar dacă urmăriți știrea, pe Felix îl bufnește oricum râsul de câteva ori în dialogul cu Alina.

Comunicarea nici nu amintește numele studioului. There is no need și ar fi prea mult. Îl știm deja. Este all over the place. Dacă-mi permiteți o metaforă, campania asta a trecut de primele 3 trepte ale lui Maslow, Alephnews o rezolvă pe a IV-a, iar Mediafax desenează cu pensula vârful piramidei. Știrea începe cu câteva interviuri pe stradă și cu o intervenție lui Bogdan Naumovici, al cărui nume este pentru mulți (me included) sinonim al cuvântului publicitate.

Mă, nu e o campanie atât de rea! Nu-mi imaginez că e o meserie de vocaţie aşa. Adică te duci să faci nişte bani, nu este <<vreau să fac videochat, sunt pasionată de videochat>>. Şi atunci mesajele din campanie despre asta vorbesc, despre făcut bani. Eu mă bucur că au ajuns atât de mari şi s-au profesionalizat atât de tare încât se gândesc să facă campanii outdoor, că nu e nici ieftină deloc

Bogdan Naumovici

Ca și cum de bani ar duce lipsă industria asta care se laudă cu ei. 🙂 Fac o paranteză scurtă și accesez cunoștințele mele de matematică elementară. 450.000 (modele de videochat) * 1000 euro (încerc să fiu pesimist și să nu cred știrile și banii care apar atribuiți modelelor) * 12 (luni) = 5 400 000 000 euro. Cinci miliarde patru sute de milioane de euro. Acum dublați lejer suma, studiourile de videochat nefiind nici cantine pentru săraci, nici case de binefacere.

Revenind, urmează momentul în care Felix Drăghici o introduce pe Alina Ștefan, făcând, după părerea mea, o glumă destul de neinspirată, cel mai probabil din dorința de a explica, metaforic vorbind, ideea de factoring. Revine câteva minute mai târziu cu faptul că modelele sunt plătite la două săptămâni. Pentru că, la videochat, banii vin întotdeauna înainte, din câte știm, este gluma lui Felix. Poate știe el ceva, dar nu despre experiențele lui Felix Drăghici aș vrea să discutăm.

Am să redau intervenția Alinei.

Chiar dacă nu am plecat neapărat cu targetul acesta în minte (nr. modelele de videochat), este o soluție cred că foarte bine venită (nr. Salarium Fintech), pentru că după ce ai terminat o zi de lucru, bineînțeles vrei să-ți vezi banii direct pe card. E un subiect fierbinte (nr. videochatul) și, cumva, România este binecuoscută în afară ca având femei frumoase, cred că-i un subiect tabu, încă, și Bogdan Naumovici care este un guru al marketingului a făcut o treabă excelentă din punct de vedere marketing și nu e prima lovitură a lui.

Mă bucur cumva că scăpăm de aceste subiecte tabu, sau, în sfârșit, le expunem, pentru că și din punctul nostru de vedere banii în sine au, așa, o latură de tip tabu. Nu sunt neapărat cea care să încurajeze, sau să se uite cu sprânceana ridicată, pe această industrie. Cred că fiecare își o asumă și rolul și interesul. Mă bucur că le aducem la lumină. Să facem din această industrie, că tot există, hai să o facem bine și să le putem oferi fetelor care fac chestia asta o soluție poate pentru o viața mai ușoară pentru că la bază ăsta este motivul pentru care ajung să facă videochat.

Alina Stefan (linkedin), Chief Executive Officer @ Salarium Fintech

Ce este mai important pentru noi este că intră banii în economie, este concluzia jurnalistei AlephNews care insistă cu cifra de 450.000 de modele de videochat, discuția despre încadrarea legală pe drepturi de autor, continuând marcaje ale lui Felix despre bitcoin, ori, și vă rog să rețineți asta,  “ele tranzacționează afecțiune“, după care Felix Drăghici merge cu discuția către Statele Unite, încercând o discuție ipotetică, despre cum ar fi privită o astfel de reclamă stradală peste ocean.

Mediafax preia știrea video (nu e embed, aș fi adus-o aici, este video nativ), pune puțină carne să știm despre cine discutăm (nu e pentru noi informația respectivă, generațiile, chiar și în industriile în care activăm noi se schimbă), iar poveste se va închide aparent aici. Zic aparent, deoarece cred că Alephnews a prins isprava celor de la Calif și amintește în treacăt despre două dintre cele mai tari domenii de făcut bani la noi – shaorma și videochatul – (nr. care) se bat în reclame pe străzi.

Nu zic că este vreo campanie plătită și nemarcată, dar nu pot să nu remarc cum s-au întâlnit atâtea nume, funcții și business-uri pentru a dezbate la TV subiectul salvării economiei României în pandemie cu ajutorul videochatului, cu cifre pe care eu nu cred că le înțelege cineva (altfel decât admițand că în Galați – localitate amintită de Felix – nu mai există alte meserii) într-o știre TV preluată pe două site-uri quality înscrise în BRAT, toate 3 deținute de același patron.

Și nu pot să nu mai remarc ceva. Toată comunicarea este strict pe latura pecuniară. Facem bani, învârtim bani, avem impozite de plătit la stat, avem tehnologii financiare, avem bani, facem bani, viața este astfel mai ușoară când facem bani, o glumă de prost gust a lui Felix și o remarcă pe care nu-mi dau seama dacă Felix o înțelege, deși tonul vocii și expresia feței deveniseră neutre / serioase.

Într-un fel ele tranzacționează afecțiune în videochatul ăsta, uneori este dragoste închipuită, spune Felix Drăghici. Dar am să revin și pe tema asta, mi se pare că folosim cuvintele cu aceeași ușurință cu care aruncăm în coș la Mega Image o sticlă de rom, una de cola și o pungă cu gheață, pentru a elibera Cuba, seara, pe terasa proprie. Ori Felix a fost subtil și afecțiune are alt sens, cel medical, și a încurcat doar verbele, sub presiunea live-ului. Tot cu litera t începe.

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s