6 recomandari de la LinkedIn pentru a mari performantele LinkedIn Stories

Posted by

Story-urile au devenit un feature extrem de popular în rețelele sociale, iar conținutul atrăgător și concis face ca acest tip de content să fie ușor de consumat de utilizatori. LinkedIn a inclus și el acest tip de format și poți pune Stories atât de pe contul personal cât și de pe o pagină de business, iar în curând se vor putea face și ad-uri în Stories.

LinkedIn Stories ajută la construirea de brand awareness, stimulează engagement-ul și interactivitatea (prin poll-uri, ori mentions), întărește identitatea de brand și ajută la creșterea traficului și conversiilor pe site, cu ajutorul link-ului swipe-up.

Iată, mai jos, 6 recomandări de la LinkedIn, oferite pentru a utiliza acest format la impact maxim:

1. Educă-ți audiența

LinkedIn Stories ajută brand-urile oferindu-le un boost de autoritate, iar cu ajutorul acestora, business-urile pot distribui sfaturi utile, informațiii despre un nou articol de blog, whitepaper-uri, rapoarte din industrie sau alte informații pe care vrei să le distribui despre business.

Poți eticheta voci importante / influenceri, pentru a crește credibilitatea brand-ului. Asigură-te că incluzi și un swipe-up link, la sfârșitul Story-ului, astfel încât vizitatorii să vadă conținutul original.

Mai jos este un exemplu de cum folosește Adobe opțiunea LinkedIn Stories pentru a oferi insight-uri despre raportul lor de Digital Insights:

2. Evidențiază-ți produsele

Conținutul promoțional și axat pe vânzări, în Stories, poate avea dificultăți în a atrage atenția cuiva sau de a face pe cineva să rezoneze cu acesta, dar există mai multe modalități amuzante și creative de a prezenta ceea ce vrei să vinzi. Construiește buzz în jurul produsului pe care îl lansezi sau când dezvălui o nouă funcție. Include swipe-up către pagina de produs sau către anunțul de lansare.

Squarespace folosește LinkedIn Stories pentru a crește vizibilitatea noului lor serviciu „Select”, și a facilitat accesul utilizatorilor la informații astfel:

3. Adaugă o parte umană

De la reușitele angajaților și până la povești de succes a clienților, există o gamă largă de conținut pe care îl poți distribui pentru a arăta o latură umană a brand-ului. Acest lucru este crucial pentru a diferenția compania ta și a construi relații puternice cu audiența. Nu uita să menționezi angajații și clienții relevanți în Story-uri. De asemenea, poți distribui detalii despre inițiative de responsabilitate socială sau alte activități centrate pe comunitate.

Ernst & Young îi lasă pe interni să preia pagina de LinkedIn și să posteze Story-uri. Rezultatul este unul autentic și arată cadre din culisele organizației:

4. Distribuie update-uri despre evenimente

Având în vedere caracterul efemer al acestui tip de conținut, Story-urile de pe LinkedIn sunt utile pentru a distribui informații rapide și utile despre evenimentele care urmează. Chiar dacă organizezi un webinar, o lansare de produs sau plănuiești să faci un live pe LinkedIn, poți să oferi un boost evenimentelor cu LinkedIn Stories.

Deloitte Australia a folosit această abordare pentru a oferi conținut unic înainte și în timpul evenimentului „Tech Fast 50 Australia”:

5. Distribuie informații scurte și de impact

Încearcă să nu îți bombardezi audiența cu prea multă informație într-un singur Story. Optează pentru o serie de mai multe Story-uri, combinând video-uri, imagini și text, într-o narațiune coerentă, pentru a-i ajuta pe vizitatori să consume conținutul în ritmul lor. Include swipe-up link cu resurse adiționale, la fiecare Story. Aceasta este o metodă bună de a trimite vizitatorii către articole de blog, video-uri, e-book-uri, etc.

Pfizer face un subiect (complex și urgent) simplu și digerabil, în timp ce oferă vizitatorilor oportunitatea de a vedea mai multe detalii dacă vor:

6. Găsește modalități de a interacționa cu vizitatorii

Deși membri nu pot, încă, reacționa sau comenta direct la Story-urile paginilor, există variate moduri de a stimula engagement-ul cu audiența ta, prin intermediul Story-urilor. Poate fi amuzant și engaging modul în care îți educi audiența despre subiecte relevante prin intermediul unor teste (quiz-uri) sau prin anumite întrebări.

Poți vedea mai jos quiz-ul realizat de Verizon utilizat ca să încurajeze engagement-ul.

De la conținut de business, știri și repere ale brand-ului, poți distribui un spectru larg de informații cu ajutorul Story-urilor pe LinkedIn. Folosește sickere, @mentions și link-uri de swipe-up pentru a stimula interacțiunile.

* photo by Harry Cunningham on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s