Seen direct in Inbox si mesaje audio «hands free», printre optiunile lansate de Facebook Messenger si Instagram DM

Posted by

Săptămâna trecută, Facebook a lansat noi funcții și actualizări pentru aplicația Mesenger, dar și pentru Instagram DMs. Printre acestea se numără noi teme de chat, stickere, posibilitatea de a răspunde la un vizual cu un alt vizual, în DM, funcție de seen direct din chat și altele.

Noi teme pentru Chat

Facebook a adăugat două noi teme, pe lângă cele deja existente, pentru fanii Star Wars și Selena (serial de pe Netflix). Pentru a activa noile teme trebuie să intri pe Facebook Messenger, în chat-ul unui prieten, să apeși pe Settings (icon-ul din dreapta sus în formă de bulină cu un „i” în interior) și să selectezi „Theme”. Enjoy!

Noi stickere care celebrează Luna Patrimoniului American din API (Asian and Pacific Islanders)

Facebook lansează destul de des noi stickere, însă nu știm întotdeauna semnificația exactă a acestora. Luna aceasta au adăugat noi stickere atât pentru Messenger, cât și pentru Messenger Kids, care sărbătoresc diversitatea, impactul și cultura celor din Asia și din insulele Pacificului.

Pentru copii, a fost realizat și un ghid al stickere-lor, care îi informează despre cultura și istoria din Japonia, Filipine, Thailanda, China, Polynesia, Korea, Vietnam și India.

Replay cu o imagine sau un video, în DM, pe Instagram și hands free audio record în Facebook Messenger

Facebook a adăugat posibilitatea de a răspunde cu un reply vizual, în DM-ul de pe Instagram, la un alt material foto sau video trimis de un prieten. Această funcție este disponibilă, momentan, doar pe iOS, dar va apărea și pe Android, în curând.

Pentru fanii conținutului audio, de acum poți trimite mesaje vocale, pe Facebook Messenger (în curând și pe Instagram), fără a mai ține apăsat butonul de înregistrare audio pe parcursul speech-ului, ci doar cu un sigur tap-to-record pe icon, apoi sunetul se va înregistra hands-free, adică fără a mai fie nevoie să ții butonul apăsat, astfel încât să poți face și alte activități în același timp.

Newsroom-Tap-To-Record-with-MSGR-logo.gif
Vezi dacă ți-au fost citite mesajele pe Instagram, direct din inbox

Așteptarea de a vedea dacă mesajele tale au fost citite duce la o stare de anxietate. Astfel, pentru Instagram, a fost lansată opțiunea inbox seen states, care îți permite să vezi dacă prietenii ți-au văzut mesajele, direct din inbox, fără a mai fi nevoie să intri în chat-ul persoanei respective.

Metode de arhivare a conversațiilor inactive

Utilizatorii Facebook Messenger își doresc să aibă un inbox cât mai ordonat și curat, astfel încât Facebook a lansat opțiunea de arhivare a conversațiilor inactive, dar care oferă permisiunea de a reveni la ele, dacă este nevoie. Pentru a arhiva discuțiile vechi/inactive, Facebook a lansat swipe to archive, unde trebuie doar să glisezi conversația, iar apoi îți va apărea Archive Chats folder, unde vei găsi toate discuțiile arhivate.

* photo by Joshua Hoehne on Unsplash

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s