Twitter a lansat Tip Jar, optiune prin care influencerii pot primi donatii

Posted by

Twitter a anunțat lansarea Tip Jar, o opțiune de monetizare prin care creatorii de conținut pot primi donații de la persoanele care apreciază conținutul realizat de ei, prin intermediul serviciilor PayPal, Cash App, Patreon, etc.

Conturile care au activă opțiunea au în dreptul butonului de Follow icon-ul Tip Jar (pictogramă cu simbolul unei bancnote). Pentru a dona trebuie să apeși icon-ul și vei vedea o listă de servicii de plată sau platforme, pe care creatorul le are active.

Selectează serviciul dorit și vei fi redirecționat către serviciul de plată unde vei putea adăuga suma dorită cu care să-ți sprijini creatorul de conținut preferat. Serviciile disponibile, momentan, sunt Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal și Venmo (variază în funcție de regiune).

Cum faci o donație?

Spaces_Tipping_From_Profile_English_V5.gif

Cum setezi funcția Tip Jar?

Spaces_Tipping_Set_Up_V5.gif

Tip Jar este primul astfel de serviciu, realizat de Twitter, prin care utilizatorii platformei pot primi sau își pot arăta suportul cu ajutorul banilor. Cei care utilizează Twitter în limba engleză pot trimite deja donații către conturile care au activă opțiunea Tip Jar, disponibilă atât pe iOS cât și pe Android.

Momentan, doar un grup restrâns de utilizatori pot adăuga opțiunea Tip Jar. Grupul include creatori de conținut, jurnaliști, experți și organizații non-profit. În curând, mai mulți utilizatori vor putea adăuga această opțiune, care se va extinde către mai multe limbi.

* photo by Sam Dan Truong on Unsplash

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s