Twitch va micsora pretul de abonare in anumite regiuni, inclusiv in Romania

Posted by

Twitch anunță că va introduce abonamente cu prețuri locale, după ce fanii platformei au sesizat faptul că abonarea la un anumit canal nu este la fel de accesibilă peste tot în lume, iar acest lucru scade rata de subscription, accesarea emoji-urilor personalizate și restul opțiunilor unui abonat.

Prețul unui abonament de tipul Tier 1 costă aproximativ 4.99 dolari, în fiecare țară. Acest preț face ca urmăritorilor să le fie greu să își susțină creatorii de conținut preferați și, totodată, îi împiedică pe creatori să își dezvolte comunitatea, să realizeze mai mult conținut și să strângă cât mai mulți fani.

Twitch afirmă că acest lucru se observă foarte clar și în cifre. Procentul utilizatorilor activi din Europa sau Asia, care își susțin creatorii cu ajutorul unui abonament, este cu aproximativ 50% mai mic decât în America de Nord. În America Latină procentul este cu 80% mai mic.

Prețurile abonamentelor locale

În următoarele luni, Twitch va ajusta prețul abonamentelor (abonări existente, abonări noi și gift subs) în majoritatea țărilor, pentru a se alinia mai bine la costul de trai local. Primele țări vor fi Mexic și Turcia, pe 20 mai 2021, care vor fi urmate de majoritatea țărilor din Asia, America Latină, Orientul Mijlociu, Africa și Europa, începând din Q3 2021.

Twitch afirmă că cel mai important aspect este faptul că prețul abonamentelor, în marea majoritate a țărilor din afara SUA, vor fi scăzute. Vezi lista țărilor aici (printre care se numără și România). Prețul unui abonament se va baza pe locul în care locuiește utilizatorul și cum este configurată metoda de plată Twitch. Acest model de plată a fost conceput astfel încât prețurile să fie stabilite corespunzător pentru utilizatori, oriunde ar trăi aceștia. Pentru creatori, acest lucru înseamnă că unii spectatori ai canalului pot vedea prețuri diferite.

În ce constau rezultatele?

Există două motive care determină modificarea prețurilor. În primul rând, utilizatorii care vor să își susțină creatorii de conținut preferați și să îi ajute să își dezvolte comunitatea, indiferent unde locuiesc, și în al doilea rând, creatorii de conținut vor beneficia de reducerea prețului prin abonări pe termen mai lung.

Twitch a făcut mai multe teste legate de preț și a observat că prețurile mai mici au stimulat numărul abonamentelor lunare, dar au și generat mai multe venituri pentru creatorii de conținut.

Sprijinirea creatorilor de conținut cu ajutorul schimbărilor

Metoda de scădere a prețurilor va duce la o creștere a veniturilor, pe termen lung, a creatorilor de conținut. Pe termen scurt, însă, ar putea să existe anumite coborâșuri în ceea ce privește veniturile. Astfel, pentru a ajuta creatorii să se adapteze la noul model de stabilire a prețurilor, fără vreun impact al veniturilor, pe termen scurt, Twitch lansează un program de 12 luni care generează un anumit venit pentru creatorii de conținut care sunt eligibili. Vezi detaliile programului aici.

* photo by Caspar Camille Rubin on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s