Microsoft, ING, Vodafone, eMAG si LIDL in topul celor mai doriti angajatori din Romania (2021)

Posted by

Catalyst a publicat în urmă cu câteva zile top 100 al celor mai doriți angajatori din România, rezultat al unui studiu ajuns la a 16-a ediție care a fost desfășurat în perioada decembrie 2020 – aprilie 2021, pe un eșantion de 14.347 respondenți cu profil Business, IT&C, Inginerie și Științe Sociale. Răspunsurile au fost libere, neasistate, respondenții fiind întrebați care sunt top 5 angajatori din România pentru care și-ar dori să lucreze.

Microsoft revine după 9 ani pe primul loc în top, iar conform rezultatelor 30% dintre angajatorii din top 100 sunt companii de tehnologie – fiind industria preferată în care și-ar dori să lucreze, atât studenții, cât și profesioniștii, in timp ce 15% sunt companii ce activează în automotive – industrie care a scăzut în preferințe, însă este o industrie mai atractivă pentru candidații experimentați decât pentru studenți.

Notă: În titlu am ales angajatorii care sunt cei mai doriți de către români pe verticala din care fac parte.

Work from home?

Luând în considerare perioada actuală, studiului a evaluat și impactul lucrului de acasă în acceptarea unei noi oportunități de carieră. Astfel, flexibilitatea angajatorilor vis-a-vis de politica lucrului de acasă îi poziționează ca fiind mai atractivi în rândul candidaților. Decizia atât a studenților, cât și a profeioniștilor de a accepta un nou loc de muncă va fi influențată în foarte mare măsură de oferirea posibilității unui mix între lucrul de la birou și lucrul de acasă, 73,9% – studenți și 68,1% – profesioniști.

Canale de informare și interese

Raportându-ne la ultimii ani, au fost observate eforturi mari de comunicare din partea companiilor concentrate pe rețelele de socializare. Așadar, pe lângă LinkedIn (62,1%), studenții preferă Facebook (59,8%) și Instagram (39.3%), în timp ce 3 din 4 profesioniști preferă LinkedIn ca și canal principal pentru a fi la curent cu angajatorii preferați, urmat de Facebook și YouTube într-o proporție mult mai mică.

Întrebați ce categorii de conținut ar fi cele mai de interes pentru ei atunci când caută informații despre un angajator, ambele segmente analizate ar prefera, în principal, să acceseze informații cu privire la beneficiile și oportunitățile de avansare existente în cadrul organizației.

Pentru respondenții la început de carieră este important să regăsească sfaturi pentru a se pregăti pentru procesul de selecție, dar și care este profilul oamenilor căutați de angajator. Pe de altă parte, respondenții cu peste 3 ani experiență profesională, ar fi interesați să cunoască cum este menținut echilibrul între viața personală și profesională în cadrul companiei și informații despre cultura organizațională.

Ambele segmente de repondenți au menționat că ar prefera să obțină informațiile de mai sus, în primul rând, citind articole (studenți – 67%, profesioniști – 73%). În timp ce pentru studenți următoarea formă dorită de obținere a informațiilor este participarea la evenimente, profesioniștii preferă conținut ce poate fi consumat în maxim 30 de secunde.

* photo by CoWomen on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s