Facebook “lupta” impotriva paginilor si profilurilor care imprastie fakenews

Posted by

Știrea este în newsroomul Facebook de săptămâna trecută și este destul de simplă și directă. Aparent, Facebook se bazează pe o echipă de fact-checkers cu ajutorul cărora depistează pagini și profiluri care împărtășesc fake news în mod repetat.

Topicurile sunt în pricipal legate de pandemie și vaccin, schimbările climatice și alegeri, iar avertismentele le putem vedea pe pagini în momentul în care vrem să dăm like, moment în care un pop-ul ne va informa asupra faptului că pagina respectivă răspândește știri false.

Nu sunt însă interzise.

Profilele care răspândesc știri false vor primi notificări asupra acestora, iar postările lor vor ajunge la din ce în ce mai puțină lume în Newsfeed. La fel, știrea nu spune însă nimic despre interzicerea accesului la Facebook a acestor profiluri, nici măcar parțială.

One comment

  1. Vrei sa spui adevar unic de partid si de stat, cu fack checkeri care au sonda de adevar absolut de la guvern. Adica un nou comunism care arde conturile care nu aduleaza puterea. Si da, au sters la greu si FB si youtube si orice nu se aliniaza la ordinul de zi pe unitate.

    Like

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s