eJobs: 33.000 de locuri de munca pentru 120.000 de candidati activi | mai 2021

Posted by

Luna mai a fost a doua cea mai bună lună (după ianuarie 2021) pentru ejobs.ro, platforma de recrutare parte a grupului Ringier. Mai a adus peste 33.000 de locuri de muncă noi pe platformă – o creștere de 23% față de luna aprilie 2021 -, fapt datorat în principal măsurilor de relaxare și reluării încrederii angajatorilor în revenirea economică.

Din monitoarele celor care caută de muncă, situația arată 20.000 de noi candidați care și-au făcut cont pe eJobs.ro, iar numărul total de aplicări a ajuns la 1,1 milioane. Cele două sectoare în care se găsesc foarte greu candidați pe piață sunt Horeca, eliberat de ridicarea restricțiilor, dar și apropierea sezonului estival, și IT&C.

Din cele peste 33.000 de joburi nou apărute în luna mai:

  • 87% au fost postate de angajatorii din România,
  • 7,8% de cei din străinătate și
  • 5,2% au fost joburi remote

Reprezetanții companiei au declarat că se observă o creștere substanțială a  numărului de poziții noi deschise atât ale angajatorilor din străinătate, cât și pentru joburile remote. La cele din urmă însă, surpriza este cu atât mai mare cu cât predicțiile generale vizau o reîntoarcere, din vară, a angajaților la programul clasic de lucru, la birou.

Cât despre angajatorii din afara țării, pentru prima oară în ultimul an și jumătate scade numărul de joburi din medicină / sănătate, iar în topul clasamentului urcă ofertele de muncă din industria alimentară, construcții și turism / HoReCa. Germania și Olanda continuă să fie cei mai mari angajatori, iar locul al treilea este ocupat de Spania.

Din cele aproximativ 30.000 de joburi care au fost postate de către angajatorii din România, cele mai multe au vizat candidații din retail. Sectorul de prestări servicii, industria alimentară și transport / logistică / import – export au fost următoarele cele mai mai active domenii în luna mai. HoReCa reintră în top, cu aproape 3.000 de joburi noi, depășind domenii precum call-center / BPO, telecom și chiar IT.


În acest moment, peste 33.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate sunt disponibile pe http://www.ejobs.ro. Pentru acestea sunt înregistrate, lunar, între 1,1 și 1,5 milioane de aplicări și peste 120.000 de aplicanți care își caută activ un loc de muncă.

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s