La RADAR 2021 va avea loc si prima expozitie de arta in AR dedicata jocurilor video

În perioada 10-13 iunie, la Romaero, va avea loc prima expoziție interactivă în AR dedicată în întregime artei din jocurile video. Susținut de asociația Arden, spațiul expozițional din cadrul RADAR 2021 va conține și creații artistice din jocurile video dezvoltate de studioul Amber în ultimii ani. Soclurile goale pentru ochiul liber vor fi transformate cu ajutorul aplicației de AR instalată pe tabletele de la fața locului în 3D scene din Link Twin, Rumble Heroes, PositronX și un proiect surpriză.

În cadrul expoziției temporare de new media art vor fi prezentate proiecte și experiențe care îmbină arta cu tehnologiile emergente și prezintă proiecte de game art, video-mapping, realitate augmentată, inteligență artificială, instalații interactive, sound design, robotică. Ca surpriză, aceștia vor avea un prim contact și cu un personaj inedit, o avanpremieră a unui proiect avangardist, parte a planurilor studioului de a schimba modul în care interacționează cu publicul său.

Adresa Romaero este Ficusului, nr. 44, București. Intrarea la Radar 2021 costa 50 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii, iar biletele sunt disponibile pe iabilet.ro.

RADAR 2021 (Romanian Artists Developing Alternative Realities) este o expoziție temporară ce va lua forma unui artshow imersiv de video-mapping și instalații artistice interactive, piesa centrală dedicată fiind un Boeing 737 transformat într-o instalație imersivă de artă.

 

Author: Costin

Hello! 👋 🇷🇴👤 @costinro on any social media platform // background in digital advertising (agencies) & publishing (TV news, social media & online games).

Lasă un comentariu: