Peste 4000 de startup-uri au facut angajari in prima jumatate a lui 2021 (+50% YoY)

Posted by

Un nou studiu eJobs ale căror rezultate au fost date astăzi publicității arată că peste 4.000 de startup-uri – companii înființate în ultimii doi ani – au fost în căutare de candidați în primele 6 luni ale acestui an, depășind cifrele aferente perioadei similare din 2020 cu 52%.

Numărul companiilor de tip startup care acum se luptă umăr la umăr cu angajatorii multinaționali pentru a atrage candidați este cu atât mai impresionant cu cât anul trecut nu a fost deloc unul ușor pentru a deschide un business.

Din ianuarie până în iunie, startup-urile au scos în piață 26.000 de joburi. Luna mai a fost cea mai bogată în opțiuni pentru candidați, cu peste 7.200 de locuri de muncă disponibile pe eJobs.ro.

  • 15% în prestări servicii,
  • 12,5% în retail,
  • 12% pentru construcții.

Industria alimentară, IT / telecom, transport / logistică și turism / HoReCa au fost alte domenii în care companiile înființate în ultimii doi ani și cu mai puțin de 50 de angajați au căutat candidați.

Cu toate acestea, companiile noi au acum o competiție mult mai dură pe piața muncii din partea multinaționalelor, dar și din partea angajatorilor din afara țării. Atât unii, cât și ceilalți au crescut exponențial numărul de joburi disponibile în ultimele luni, ajungând până la 33.000 de poziții noi pe lună.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s