📚 «Unfu*k yourself» – Gary John Bishop

Posted by

Cartea asta este dedicată tuturor celor care experimentează acest monolog auto-sabotor, șuvoiul neîntrerupt de neîncredere și subterfugii care limitează și compromit viața de zi cu zi. Este o palmă de curtoazie pe care v-o dă universul, ca un îndemn de a trezi adevăratul vostru potențial și de a prelua spectaculos controlul asupra vieții voastre.

Cele de mai sus se regăsesc pe prima pagina a primului capitol din cartea Unfu*k yourself de Gary John Bishop. O prietenă îmi recomandase 🛒  Arta subtilă a nepăsării de Mark Manson, o carte înțeleg asemănătoare, doar că cea a lui Bishop a fost publicată mai recent, prin urmare am făcut ca la jocurile video, alegând să nu mai cumpăr vechituri. Am comandat-o totuși. Chiar astăzi. 🙂

🛒  O poți cumpăra de aici:
📚  Unfu*K Yourself – Gary John Bishop

Ți-o recomand la pachet cu:
📚 Ganduri catre sine insusi – Marcus Aurelius
📚  Triburi – Seth Godin  (vezi recenzia)

🔔  Abonează-te la blog prin email (vezi sidebar), ori antrenează-ți browserul să-ți trimită notificări când public un articol (vezi clopoțelul din bula albastră de jos). Funcționează și pe mobil (iOS și Android), dar și pe Windows sau MacOS. Mulțumesc.

Înțeleg că există cercetări care atestă că avem peste 50.000 de gânduri într-o singură zi. Unfu*k yourself este o carte care adresează legătura dintre emoții și gânduri, diferențele dintre acțiune și non-acțiune, ori realitate și realitatea din capul nostru, citând filosofi care susțin că armonia dintre gândire și realitate se reflectă în gramatica limbajului.

Ajungem astfel la auto-discursul pozitiv care ne îmbunătățește semnificativ dispoziția, ne sporește încrederea și ne crește productivitatea, auto-discursul negativ fiind adânc înrădăcinat în noi, oferindu-ne (noi înșine, cu alte cuvinte) blocaje la tot pasul. Acum, am folosit pozitiv și negativ nu pentru a vă arunca în trendul gândirii pozitive, omniprezent în zilele noastre.

Cartea nu te îndeamnă la meditație, nu te așează în poziția lotusului. Nu este despre eliberarea minții de ce e rău în viața ta și continuarea acesteia țopăind ca o căprioară. Nu, nu e Instagram. 🙂 Dimpotrivă. Este mai mult un wake-up call scris pe înțelesul tuturor (este o carte care se citește foarte ușor) care te așează în poziția de a-ți confrunta gândurile.

Există chair și un pasaj bolduit pe tema asta în carte.

Dacă ești o persoană ușor de ofensat, oprește-te acum din citit și dăruiește această carte cuiva din viața ta care ar putea beneficia de pe urma lecturii ei.

Vei găsi foarte multe întrebări în Unfu*k yourself, întrebări care te vor ajuta să-ți schimbi limbajul subconștientului, al acelor discuții pe care le ai cu tine. Iar schimbarea vine doar cu dispoziția perceperii unei situații și din alte perspective (noi). Ține de voință, de dorința de cunoaștere, de eliminarea unor cuvinte precum “{verb}, dar…”, ori construcții condiționale precum “aș face”.

Este o carte care transpiră stoicism, fiind, de altfel, plină de citate din scrierile filosofilor stoici. Te vei delecta cu învățăminte din scrierile lui Epictet, Seneca, ori Marcus Aurelius, pe care tocmai ce am început să-l studiez, dar și cu cei care i-au urmat, 3-4 sute de ani mai târziu, precum Socrate și Aristotel. Vei scăpa de dependența siguranței și vei îmbrățișa incertitudinea.

Am să-ți dau și un spoiler pe tema asta, citând din carte o remarcă asupra zonei de confort.

Rămânând în zona de confort, repetând aceleași acțiuni dintotdeauna, trăiești de fapt în trecut – nu înaintezi. Repeți lucruri și comportamente cândva riscante în viața ta, atunci când nu știai la ce rezultat vor duce, dar care s-au transformat între timp în rutină.

Gândește-te cum să vizitezi locuri noi dacă nu ieși din casă? Cum să-ți faci prieteni și să inițiezi relații romantice dacă nu întâlnești oameni noi? Cum să faci ceva nou repetând ceea ce ai făcut dintotdeauna?

V-am spus, cartea e plină de întrebări. 🙂

Este o carte bună pentru fiecare dintre noi. Cu toții am ajuns, nu doar o dată, în situații în care ne-am îndoit de noi înșine, am dat vina pe ghinion, copilările, sau pe alții pe care i-am considerat răspunzători, de fapt, de lipsa acțiunilor noastre, ajungând de multe ori să ne spunem că viața e grea, că cei de pe lângă noi sunt răi (hei, salut, Bregman!), ori că ne-am săturat.

🛒  O poți cumpăra de aici:
📚  Unfu*K Yourself – Gary John Bishop

Ți-o recomand la pachet cu:
📚 Ganduri catre sine insusi – Marcus Aurelius
📚  Triburi – Seth Godin  (vezi recenzia)

Cartea îți va spune cum poți deține controlul și faptul că suntem programați să câștigăm. Mai adaug doar că suntem deja câștigători, că ne-am născut campioni, lucru pe care l-am mai spus și în recenzia 📚 «Triburi» – Seth Godin (acesta este și motivul pentru care o recomand împreună cu Triburi), dar, cu voia ta, am să-l reiau și mai jos.

Revista Life Science menționează 250 milioane de spermatozoizi eliberați în timpul unui act sexual. E ca și cum tu ai participat într-un weekend la un maraton alături de întreaga populație din Italia, Franța, Spania și Germania la un loc – țări în care tot emigrăm de câțiva zeci de ani deja – și ai ieșit pe primul loc.

Iar acest lucru nu poate fi o întâmplare. 💪

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s