+47% MoM aplicari in Marketing | BestJobs

Posted by

Cine este interesat, ca mine, de piața locurilor de muncă din România, poate urmări link-ul precedent din această frază. Am adunat cele mai importante comunicări și studii ale principalelor site-uri de joburi de la noi, eJobs și BestJobs, care oferă o perspectivă a crizei prin care trecem, în toate formele ei. Sper că-i revenire, după cum afirmă și cele două site-uri amintite.

Astăzi am câteva cifre și concluzii din partea BestJobs, comunicate în această săptămână, pe care am să le detaliez pe buleturi, ca la corporație. 🙂

  • într-o lună dedicată, istoric vorbind, concediilor, companiile au intensificat planurile de recrutare, acestea contactând de 3 ori mai mulți candidați în iulie comparativ cu luna anterioară. nici candidații nu s-au lăsat mai prejos, creșterea CV-urilor trimise fiind de 12% MoM.
  • Cele mai căutate joburi în luna iulie au fost înregistrate în domenii precum Vânzări, cu 77.893 de aplicări, Financiar / Contabilitate, cu 49.859 de aplicări, Management, cu 41.244 de aplicări, IT / Telecom, cu 32.568 de aplicări, și Marketing, cu 27.407 aplicări.
    • Datele din platforma BestJobs arată un interes crescut pentru joburile în Marketing, fiind un domeniu în care activitatea se desfășoară cu ușurință remote, pentru care s-au înregistrat cu 47% mai multe aplicări decât în iunie.
  • 12% din volumul total de aplicări au fost pentru locuri de muncă remote
  • Aproape jumătate din numărul aplicărilor au fost înregistrate în iulie pentru joburi în București și Ilfov, urmat de Timiș (cu 61.053 de aplicări), Cluj (cu 38.759 de aplicări), Brașov (cu 37.808 de aplicări) și Prahova (cu 29.857 de aplicări).
  • Cei mai activi candidați au fost cei cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, potrivit datelor din platformă. Observăm, de asemenea, un interes crescut și din partea candidaților din segmentul de vârstă 45-54 de ani, care au înregistrat aproape 20% din totalul aplicărilor din luna iulie, cu 3% mai activi decât în luna iunie.

* photo by Campaign Creators on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s