Cati bani a ridicat Storis, start-up romanesc de audiobooks, e-books si podcasts, de pe Seedblink?

Posted by

Cine mă urmărește pe Instagram știe, cel mai probabil, dacă a fost atent pe stories săptămâna aceasta, faptul că miercuri mi-am făcut debutul ca MC de eveniment cu storis.ro, prima aplicație de audiobooks, e-books și podcasts în limba română, care a avut loc la Seneca Anticafe. Super locație, vă invit să dați o tură dacă n-ați fost niciodată, îmi mulțumiți ulterior.

Evenimentul a dezbătut starea piața de carte offline și online din România, cu accent pe online,  democratizarea accesului prin digitalizare, ori cum pot editurile să publice conținut în aplicație, și i-a avut alături pe Livia Stoia, colaborator Scribd, Alexandra Vrabie, actriță și narator profesionist, și Cătălin Meșter, CEO Storis.

În cifre, vorbim despre 6 studiouri, 20+ de actori / naratori profesioniști (eu am ascultat deja jumatate de audiobook narat de Mihai Călin pe o variantă eary-beta a app-ului), app. 600 de pagini citite zilnic și 50 de audiobooks noi pe lună. Și am înțeles că treaba asta cu nararea nu e chiar așa de ușoară cum mi se părea mie, gen dream job. E treabă serioasă.

Ce voiam să zic, de fapt. Storis.ro a plecat cu 300k euro de la Editura Litera, iar proiectul a fost listat pe SeedBlink. Pragul era de 500.000 euro, cu limită maximă la 700.000, iar în ziua evenimentului am avut posibilitatea de a-i felicita pe cei din echipa Storis pentru depășirea celor 500.000 euro și pentru cei 24 de acționari care s-au alăturat companiei cu această ocazie.

Dacă sunteți curioși și cum se alocă fondurile obținute prin listarea încă deschisă a acestui startup, iată-le mai jos, pe buleturi:

  • Dezvoltarea produsului: 22.9%
  • Crearea de conținut: 16%
  • Marketing: 35.5%
  • Cheltuieli cu personalul: 24.11%
  • Altele: 1.46%

Serviciul este evaluat la 3,9 milioane de euro înainte de listarea pe platforma SeedBlink, este dezvoltat de o talentată echipă de tineri antreprenori români, cu focus pe minimalism, accesibilitate și streaming audio generos, de la ficțiune, până la afaceri, dezvoltare personală, mindfulness și meditație.

Iar dacă vă întrebați când va fi lansată aplicația, la eveniment a fost vehiculată luna octombrie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s