ProSport despre Eduard Novak, Ministrul Sportului, pe primul loc in topul derapajelor presei online din Romania (2021)

Posted by

Pe vremea când dețineam refresh.ro, un blog ce aborda multe teme din publihing-ul online de la noi, aveam un hastag #derapaje, unde strângeam cele mai ciudate (ca să nu le zic nepotrivite) titluri din presa online. Nu erau neapărat dese, însă te loveai câteodată de gogomănii cât Casa Poporului.

Tind să cred că în ultimii ani, fără a încerca să generalizez – sunt sigur / sper (am mixed feelings :)) că sunt doar excepții, presa a ajuns într-un moment total iresponsabil. Mesajul general transmis este că orice este posibil și nu există repercusiuni în numele libertății de a scrie, ori spune, orice mizerie. Iar dacă afirmația ți se pare o tampenie, te poți gândi la faptul că încă mai există România TV.

Iar dacă ar exista repercusiuni, cu siguranță nu le-am mai înțelege, ceea ce ar fi puțin ciudat, dacă te gândești. Până la urmă, așa suntem crescuți de 2000 de ani în creștinism. Faci o boroboață? Există un bărbos care are un răboj și vreo 8 miliarde de mâini care notează tot, după care ești tras la răspundere pentru fiecare dintre acestea.

Prin urmare, valul de hate și caterinci gratuite și inutile de care mustește social media în general, dar în particular și în principal Facebook, a ajuns și în presă, exemplul de ieri fiind, din punctul meu de vedere ireal, iar asta în principal din cauza faptului că patalamaua de politician este amendată indiferent de acțiuni, om, ori partid politic: sunt niște incompetenți.

Și, judecând după ultimii 80 de ani ai României, nu prea ai avea cum să contrazici asta.

Acum, ce zic eu amendată, situația e cu mult mai profundă, iar ProSport a câștigat ieri medalia de aur. Da, vorbim despre cazuri izolate, și așa ar trebui să și fie, căci altfel ne-am omorî pe stradă, însă nu ai cum să nu observi nepăsarea în ceea ce privește moraitatea, logica, ori impactului pe care îl poate are un text, în încercarea de a obține reacții din partea audienței cu, efectiv, orice preț.

Încă o dată, mi se pare ireal.

Sper că ProSport a ajuns la un nivel la care folosește un AI pentru generarea de texte, altfel, semnele de întrebare nu se duc doar către cel care are drepturi de publicare și efectiv a scris acel status imbecil pe Facebook, ci către toată echipa care pare că nu înțelege că doar participarea în sine la JP / JO înseamnă din start o realizare uriașă și un succes grozav.

Altfel, Eduard Novak a obținut ieri medalia de argint în proba de urmărire individuală 4000 m din cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo și mai are în palmares trei medalii la Jocurile Paralimpice, la ediţiile trecute ale competiţiei:

  • aur + argint în 2012, la Londra,
  • argint, în 2008, la Beijing.

Din confortul unui scaun de birou și sub forța degetelor ce împart judecăți pe internet sub puterea libertății pe care o conferă statutul de jurnalist, oamenii de la ProSport au în palmares asta:

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s