Creste numarul locurilor de munca. Sunt cautati absolventii cu studii superioare | eJobs

Posted by

Dacă ne luăm după comunicările de anul acesta din partea celor două site-uri de joburi din România, eJobs și BestJobs, piața locurilor de muncă este foarte ofertată pentru candidați. Un comunicat de presă de astăzi din partea eJobs anunță o creștere a numărului locurilor de muncă în luna septembrie 2021 cu 26% YoY (față de sept. 2020) și +19% față de aceeași perioadă a lui 2019.

În cifre absolute vorbim despre 38.000 de locuri noi de muncă, cele mai multe dintre ele (16.000) fiind publicate de către angajatorii din capitală. Următoarele clasate, Timișoara, Cluj-Napoca și Brașov, au depășit din nou Bucureștiul la oferta cumulată de joburi, cu peste 17.000 de noi locuri de muncă disponibile în același interval de timp.

Totodată, domeniile pentru care s-au căutat cei mai mulți angajați au fost:

  • Retail,
  • Transport/Logistică,
  • Prestări servicii,
  • Industria alimentară și
  • IT/Telecom,

Fiecare dintre domeniile de mai sus au deschis peste 4.000 de poziții noi luna trecută.

În ceea ce privește cei mai căutați candidați de pe piața muncii, aceștia sunt, în continuare, absolvenții cu studii superioare. Pentru aceștia, luna trecută au fost create aproape 29.000 de locuri de muncă. În plus, din totalul locurilor de muncă apărute în septembrie, 5,8% au fost remote, în creștere față de septembrie 2019, când acestea reprezentau doar 1,3% din întreaga ofertă de angajare și chiar și față de 2020, când totalizau 4,2% din numărul total de joburi.

Interesul candidaților pentru găsirea unui nou loc de muncă rămâne ridicat, joburile postate de către angajatori atrăgând, în total, peste 1.1M de aplicări din partea acestora. 12,8% dintre aplicări sunt pentru locuri de muncă remote, în creștere față de septembrie 2019 (când totalizau doar 1,3% din aplicări) și chiar față de 2020 (când atrăgeau 9,6% din candidaturi).

Pe de altă parte, interesul candidaților pentru joburile în afară rămâne scăzut (doar 1,2% din totalul de aplicări). Și interesul pentru locurile de muncă în sistem de freelancing rămâne la un minim istoric în luna septembrie, atrăgând sub 1% dintre aplicări. Peste 900.000 din totalul de aplicări înregistrate de eJobs România au fost pentru locurile de muncă full-time.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s