📚 Autobiografii: «Viata mea» – Charles Darwin

Posted by

Weekendul trecut am terminat în câteva ore «Viata mea», autobiografia lui Charles Darwin. Cartea este publicată de Editura Herald în colecția Autobiografii (precum este și «Invențiile mele» a lui Nikola Tesla), are 220 de pagini și se citește foarte ușor, fiind plină de povești din viața sa, însă mai ales a tatălui său.

Practic, autobiografia are vreo 100 de pagini, restul fiind dedicate familiei Darwin (30-40 de pagini) și tatălui său. Acum, ca să fim sinceri până la capăt, inclusiv autobiografia lui conține foarte multe referințe la acestea, ceea ce mă face să cred că autobiografia lui Charles Darwin este, de fapt, biografia tatălui său.

Charles Robert Darwin a fost un naturalist și geolog britanic, care și-a dobândit faima în urma contribuției pe care și-a adus-o științei evoluției. Și nu cred că există nimeni care să fi trecut printr-o școală și o oră de biologie care să nu fi auzit de existența lui. Vorba aceea, omul acesta a catalogat tot, de la maimuță la robot.

Nu am să dau multe spoilere, e o poveste destul de compactă, însă vă pot spune că o să vă placă dacă vă plac poveștile unui om curios, însă și foarte minuțios și tipicar în cam tot ce făcea. Nu este cu siguranță genul meu de scriitor, însă deși primul capitol (familia Darwin) m-a plictisit teribil, am terminat-o cu plăcere.

Și spun plictisit, deoarece este o așa avalanșă de nume în primul capitol de am crezut că mă uit la prima serie din Game of Thrones fără să vreau (nu m-am uitat, dar, din auzite, așa îmi închipui că ar fi fost). Recuperează în capitolul 2 (Charles fiind și aventurier), dar și 3, pe care după cum mai spus îl dedică în totalitate tatălui său. Freud ar avea cu siguranță o explicație. 🙂

Lectură plăcută!

🛒  O poți cumpăra de aici:

📚  «Viața mea» – Charles Darwin » 🛒

Ți-o recomand împreună cu:
📚  «Inventiile mele» – Nikola Tesla | 🛒
📚  «Asasinarea lui Eminescu» – Ion Spânu

Vezi și Biblioteca, poate te mai inspiră și altele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s