📖 Un joc de memorie pe care-l pierdem

Posted by

Tocmai ce am terminat «Cartea înțelepciunii», o cărțulie de 130 de pagini care conține o serie de învățăminte legate de mulțumire, bucurie și starea de bine, confruntarea cu moartea, controlul furiei și al altor emoții, ori expresia verbelor a dărui și a primi scrisă de Dalai Lama.

Bine, Dalai Lama; de fapt Jetsun Jamphel Ngawang Lobsang Yeshe Tenzin Gyatso (născut Lhamo Döndrub), cel de-al paisprezecelea Dalai Lama, membru practicant al Școlii Gelung a budismului tibetan și laureat al Premiului Nobel pentru pace (10 decembrie 1989).

I-am acordat 3/5 stele pe Goodreads, însă, apropo de învățăturile călugărulor budiști, mi-am adus aminte de două învățăminte din «Gândește ca un călugăr» de Jay Shetty pe care mi-am spus că le voi nota într-un semn de carte și am zis să profit de moment.

Este vorba despre un joc pe care fiecare dintre noi îl poate juca doar cu egoul personal, însă pe care cred că majoritatea îl pierdem. Un joc cu propria memorie, cu propria minte. Un joc despre cele două lucruri pe care trebuie să le ținem minte și alte două pe care trebuie să le uităm.

Un joc care, cel puțin teoretic, ne face mai buni, ne apropie unii de ceilalți, ne aduce pace și ne învață cam tot ce trebuie să știm despre smerenie.

Cele două lucruri de ținut minte sunt:
– răul pe care l-am făcut altora și
– binele pe care ni l-au făcut alții.

Cele două lucuri pe care ni s-a spus să le uităm sunt:
– binele pe care l-am făcut altora și
– răul pe care ni l-au făcut ceilalți.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s