Goodreads, ca sursa de motivatie pentru citit, ori pentru a descoperi carti noi

Posted by

Goodreads este o rețea socială pentru cei cărora le plac cărțile, rețea în care m-am înscris pe la jumătatea anului trecut, la recomandarea unui fost coleg care dorea să urmărească mai ușor cărțile pe care le citesc și recomandările mele. Este disponibilă pe Android și iOS, dar o puteți accesa și pe desktop / laptop, din browser. Cum te poate ajuta Goodreads?

  1. poți descoperi cărți noi din domeniile care te interesează. și ai două opțiuni. fiecare utilizator poate crea rafturi, acestea având, de obicei, denumiri pe categorii. exemple? marketing, self-help, psihologie, filosofie, business etc. dai astfel peste alte cărți din același domeniu. altfel, este de ajuns să adaugi o carte pe care ai citit-o, iar apoi să urmărești coloana din dreapta, secțiunea Genuri (vezi, de exemplu Seth Godin – Toți suntem ciudați)
  2. poți descoperi alte cărți de la autori preferați. comunitatea adaugă cărți zilnic, atât ediții în altă limbă decât cea originală, sau diferite reeditări. Goodreads știe să le grupeze, chiar dacă au ISBN-uri diferite; știu asta pentru că mă fac vinovat de adăugarea unui număr de 6-7, publicate în ultimii ani. iar fiecare autor are pagină dedicată, cu toată bibliografia (ex. Erich Fromm)
  3. poți afla detalii despre cărțile pe care vrei să le cumperi. înainte de a cumpăra o carte poți intra pe aplicație pentru a vedea părerile altora despre cartea respectivă. pentru autorii care-mi plac deja nu mai intru pe Goodreads, însă intru pentru aproape toți autorii pe care nu-i cunosc, mai puțin psihiatri. sunt slabe șanse să nimerești o carte proastă scrisă de un psihiatru. 🙂
  4. te poate motiva. sunt multe persoane care citesc, și citesc enorm. majoritatea beletristică, dar e un procent foarte ofertant și pentru non-ficțiune. pe lângă treaba super-motivațională, Goodreads are și secțiuni precum My year in books și Reading Challange – sunt aproape 3M utilizatori care și-au setat un număr de cărți pentru 2021 chiar din prima săptămână

Spor la citit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s