Astăzi, Tailwind România a remis un comunicat de presă prin care anunță lansarea celei de-a doua ediții a studiului AdBlocking în România. Studiul se poate descărca gratuit de aici.

Două lucruri vreau să subliniez pe tema asta.

Procentul utilizatorilor de programe de blocare a publicității online în România a crescut în ultimul an cu peste 100%, de la 13.9 la 29.26%. Mult. Însă nu e în totalitate industria de vină.

Principalele cauze ce au determinat această creștere sunt, în principiu, bannerele afișate în timpul sau înaintea vizionării de conținut video online, iar aici intră site-urile pirat, însă și Youtube.

Și bannerele evervante de pe site-urile de știri.

Iar aici gândiți-vă la toate reclamele care acoperă conținutul, al căror sunet pornește automat, ori cele care plutesc dintr-o parte în alta a site-ului.

Tu ai instalat un program de tip adblock?


Costin

Costin Cocioaba is a 39-years-old digital professional launching online projects since 2001.

He worked for ProTV S.A. as a Project Manager and also Head of Digital, he started and ran Bakers Digital Communication, a Romanian digital agency with Greek ownership, and he developed 2 MMORPGs.

In 2004 he won his 1st prize on Internetics (the biggest award in Romanian industry) as a freelancer with a very popular online MMORPG game (indebara.ro).

More «here».

All author posts