• Share on Google+


Nu am fost niciodată prea atent cu alimentația, motiv pentru care în urmă cu câțiva ani eram atât de gras încât [insert joke cu grași în comentarii și câștigi un premiu surpriză. Doar dacă reușesti să mă superi. 😛]. Și dovada, să vă antrenați și vizual pentru cea mai bună glumă cu grași.

Nici acum nu pot spune că s-a schimbat ceva în sensul ăsta. În continuare (pentru cei care nu știu încă) eu nu am senzația de foame, însă, cel puțin, am devenit mai atent cu poftele (atent să mi le fac mai des) și curios (am mâncat chestii ale căror denumiri nici nu le mai știu).

Și cam așa funcționez eu în ceea ce privește mâncarea.

Ieri, cei de la Wu Xing mi-au trimis la prânz 8 sortimente de mâncare chinezească. O tonă de mâncare, înghesuită în 8 cutiuțe destul de mici din carton. Bine, exagerez, nu cântărea o tonă – colegele le-au manevrat destul de ușor 😛 -, însă, cumva, ne-am săturat vreo 6 persoane.

Notă: vezi vlogul de mai sus.

Ca și tine, mâncarea chinezească o asociez cu noodles (sau nudălși, cum se spune la Buzău), furnici în copac, urechi de lemn, pui din toate națiile și bălțile, primăvara făcută pachet, la care adăugăm orez simplu, sau orez cu orice. Nu cred să existe alte cereale mai versatile ca orezul.

Și, pentru că una dintre colegele mele de birou a spus că mai bine să nu știe ce e cu furnicile, m-am gândit să o ajut 🙂 și am descoperit că acestea sunt doar… imaginația cuiva destul de creativ, care a botezat o mâncare făcută din carne tocată, sos și… tăiței.

Și i-a spus Furnici în copac.

Nici cu Pachetele de primăvară nu-mi e rușine.

Însă este doar o mâncare care se servește în timpul Sărbătorii Primăverii, cea mai importantă sărbătoare în cultura chineză, care marchează trecerea în noul an chinezesc, așa cum noi avem obiceiul să marcăm evenimentul trecerii într-un nou an cu sarmalele. Și salata beuf. Și cârnați. Și piftie. Și.

Nu cumva mâncăm cam mult de sărbători? 🙂

Urechi de lemn? Recunosc, am o imaginație peste medie, care-mi joacă feste ori de câte ori aud astfel de denumiri, însă să nu-mi spună mie cineva că nu a vizualizat deja două urechi sănătoase din lemn. Ni le-am imaginat degeaba. Nu-s decât niște ciuperci.

De ce v-am povestit toate acestea?

Wu Xing știe toate aceste secrete și dedesubturi ciudate ale bucatariei chineze. Wu Xing știe sa prepare și să împacheteze zilnic cele mai gustoase « Furnici în copac », cele mai proaspete « Pachetele de primavară » și cele mai delicioase « Urechi de lemn ». Știe și te provoacă și pe tine să faci o călătorie către cunoașterea gusturilor, secretelor și misterioaselor cutume chinezești.

Stați pe aproape și abonați-vă la pagina de Facebook Costin.ro. Urmează câteva provocări și surprize. Și am și un premiu! 🙂

0 likes