• Share on Google+

Un nene whatevaruia prin Piata Romana. In mijlocul strazii. Imbracat bine, putin buimac. Cobor geamul din dreapta si-l abordez:

Aveti nevoie de ajutor?
– …. se uita la mine incruntat.
Aveti nevoie de ajutor? repet intrebarea.
Vorbesti cu mine? imi spune rastit.
Da, stati in mijlocul strazii, v-am intrebat daca va pot ajuta cu ceva.
Nu, mi-o taie scurt.
Bine, zic, insa nu va enervati. V-am intrebat doar daca aveti nevoie de ajutor.
Nu, imi spune pe un ton oarecum ok.

2 ore mai tarziu, undeva dupa 11 noaptea, whatevaruiam cu masina intr-un morman de zapada. Deh, in mintea mea Meganul are 4×4, iese din orice :-). Trece un nene, ma vede campand in zapada precum vanatorii la capre negre si imi asteapta rugamintea suava:

Nu va suparati, imi dati si mie un branci, va rog?
Nu, imi spune porcusorul isteric si trece mai departe.

15 minute mai tarziu i-am dat de cap, insa mi-am adus aminte de nenea ala pe care l-a filmat nu stiu ce televiziune, dupa o noapte in zapada, ca de ce nu iese la dat cu lopata alaturi de jandarmi. Pai, pielea mea, poate omu’ avea dreptate!

Din canapea, scobindu-te dupa un muc si comentand pe site-uri de stiri, nu simti nici racela zapezii, nici neputinta si deznadejdea in fata unui morman de zapada. Ca de greutatea unei cazmale, cine sa te mai intrebe?

De partea cealalta insa, jos Basescu! Jos Oprescu! Nu? Trebuiau sa se prezinte ei personal la dezapezire! Unde erau astia 2 asta noapte cand scobeam fara lopata intr-un morman de zapada cu gheata?

Si ma gandeam asa. Un bloc cu 10 etaje are aproximativ 36 de apartamente. Daca eliminam gradinita, batranii si femeile, tot ne dau, cu virgla sau fara, minim 35 de holtei zdraveni, cu drept de vot si forta-n cazma. Iar parcela din fata unui bloc are maxim 15 metri patrati.

Acum ca stim ca, in ciuda ninsorii, am fi putut planta si braduti daca am afi avut chef, haideti sa ne intoarcem pe Antena 3 si pe site-urile de stiri. Basescule, iesi afara, bah! Jos Oprescu!!!! Jos Boc!!! Ah, pe asta l-am dat jos. Cum il cheama pe celalalt? Ala de care se ia inutil Mircea Badea ca a terminat nu stiu ce facultate?

De fapt, nu conteaza. Haideti sa ne unim glasurile lesinate-ntr-o canapea! Jos, da-va dreaq!!!!! Are cineva niste seminte? Non-stopul de la piciorul blocului tocmai ce a inchis. Deh, e non-stop.

P.S. Armata e cu noi!!!!!

0 likes
 • Cristina Zoica
  Reply
  Author
  Cristina Zoica

  Ajutor? Jos Oprescu! Jos Basescu! | costin.ro http://t.co/XvW2RPWb via @eCostin

 • Andreea Laciu
  Reply
  Author
  Andreea Laciu

  Ajutor? Jos Oprescu! Jos Basescu! | costin.ro http://t.co/hkrVrvwX via @eCostin

 • Bogdan
  Reply
  Author
  Bogdan

  Ajutor? Jos Oprescu! Jos Basescu! | costin.ro http://t.co/R5JeLZff via @eCostin

 • Vali Negoiță
  Reply
  Author
  Vali Negoiță

  Ajutor? Jos Oprescu! Jos Basescu! http://t.co/WsQKYgfC via @eCostin

 • Phidas
  Reply
  Author
  Phidas

  Eu nu-l suport pe ciocoiul de Oprescu. 🙁 Jos Oprescu!

 • rocsanaB
  Reply
  Author
  rocsanaB

  Ce se intampla pe strazi este intr-adevar problema ce tine de autoritati(jos X),insa ce se intampla in curtile oamenilor,in fata blocului tine de proprietar/locatari/administrator.
  De exemplu la mine la bloc(ca tot ai facut niste calcule pe apartamente) administratorul a facut o impartire pe zile pe fiecare etaj pentru deszapezirea spatiului din fata blocului. Si aceasta programare a fost respectata de fiecare locatar,exceptand copiii si domnisoarele in ajutorul carora au sarit niste domni binevoitori :))
  Deci mai bine schimbam pe un canal de muzica decat sa ne incarcam cu diverse povesti care se vor a fi stiri.

 • Marinela
  Reply
  Author
  Marinela

  Ce nesimtit a fost tipul care nu a vrut sa te ajute sa iesi din zapada.

 • Sebastian Brindus
  Reply
  Author
  Sebastian Brindus

  Ajutor? Jos Oprescu! Jos Basescu! | costin.ro http://t.co/ITJoJQLH via @eCostin

 • Anda
  Reply
  Author
  Anda

  Sa tina de autoritati? Nu mai tine nimic de autoritati din momentul in care se numeste ca suntem stat democratic, adica i se recunoaste fiecaruia capacitatea de a face si a spune pe pielea lui. Situatia actuala tine de abolut toti locuitorii Romaniei, politicieni sau oameni obisnuiti, nu de alta dar politicienii actuali sunt reprezentanti ai poporului, alesi de acesta… asa ca ne reprezinta din mult mai puncte de vedere decat am vrea sa recunoastem :))

 • Elena
  Reply
  Author
  Elena

  Te cam apuca toate spumele cand vezi ca nimeni din cei care ar trebui sa faca ceva si aici ma refer la firmle care au incasat bani pentru contractele de dezapezire nu fac nimic, si asa cum esti plin de spume ai 2 variante: ori iesi afara si dai la lopata ori stai in casa la caldurica…