🎧 Andreea Lupu, Starcom: « Cred ca trebuie sa ne indepartam de haiducia asta […] „iti dau eu niste influenceri, stiu exact care-s ce-i mai potriviti!” »

Publicat de

« Cum regândim marketingul prin influenceri în România » | Andreea Lupu
Social Media Live – socialmedialive.ro
Moderator: Cristian Manafu


[…] eu nu cred că oricine poate să facă orice cu influenceri. Cred că trebuie să ne îndepărtăm de haiducia asta în care primim briefuri „Hai să facem ceva cu influenceri” și răspunsul să fie: „Îți dau eu niște influenceri, știu exact care-s ce-i mai potriviți!” și hai să ne uităm cumva într-o zonă tehnocrată în care agențiile au niște tool-uri în spate, au tehnologie, au niște specialiști și au un timp pe care și-l petrec pentru a înțelege ce este mai bine pentru brand.

[…] La noi în agenție doar echipa de Business Inteligence este formată din14 persoane. Sunt oameni care se așază la aceeași masă, cu perspective diferite și știu cum să urmărească fenomenul, cum să-l trackuiască și cum să-l justifice, nu doar prin acei vanity metrics la care se poate uita toată lumea și nu este vorba doar de cifre, este vorba de valoarea pe care o dai cifrelor.

[…] Nu cred că este neapărat constructiv ca la aceeași masă să stea influencerul care să treacă printr-un brand ladder pe care probabil nici nu-l înțelege și nici n-ar fi jobul lui, sau să înțelegă o construcție de brand, ci asta cumva este treaba oamenilor din spate care construiesc brandul respectiv.

Un pic de context.

Andreea Lupu este unul dintre cei mai buni profesioniști din industria marketingului cu ajutorul influencerilor / creatorilor de conținut din România pe care eu i-am cunoscut în toți cei 14 ani despre care am povestit aici. Și am avut de multe ori discuții interminabile pe concepte și implementări, fără să ne repetăm, ori să ajungem la măcar un exemplu în care să implicăm vreun nume de influencer în discuție.

Vezi cum te poți abona pentru a păstra legătura!

🔔  Abonează-te la blog prin email (vezi sidebar), ori antrenează-ți browserul să-ți trimită notificări când public un articol (vezi clopoțelul din bula albastră de jos). Funcționează și pe mobil (iOS și Android), dar și pe Windows sau MacOS. Mulțumesc.

2 comentarii

Lasă un comentariu: