🎧 Andreea Lupu, Starcom: « Cred ca trebuie sa ne indepartam de haiducia asta […] “iti dau eu niste influenceri, stiu exact care-s ce-i mai potriviti!” »

Posted by

« Cum regândim marketingul prin influenceri în România » | Andreea Lupu
Social Media Live – socialmedialive.ro
Moderator: Cristian Manafu


[…] eu nu cred că oricine poate să facă orice cu influenceri. Cred că trebuie să ne îndepărtăm de haiducia asta în care primim briefuri “Hai să facem ceva cu influenceri” și răspunsul să fie: “Îți dau eu niște influenceri, știu exact care-s ce-i mai potriviți!” și hai să ne uităm cumva într-o zonă tehnocrată în care agențiile au niște tool-uri în spate, au tehnologie, au niște specialiști și au un timp pe care și-l petrec pentru a înțelege ce este mai bine pentru brand.

[…] La noi în agenție doar echipa de Business Inteligence este formată din14 persoane. Sunt oameni care se așază la aceeași masă, cu perspective diferite și știu cum să urmărească fenomenul, cum să-l trackuiască și cum să-l justifice, nu doar prin acei vanity metrics la care se poate uita toată lumea și nu este vorba doar de cifre, este vorba de valoarea pe care o dai cifrelor.

[…] Nu cred că este neapărat constructiv ca la aceeași masă să stea influencerul care să treacă printr-un brand ladder pe care probabil nici nu-l înțelege și nici n-ar fi jobul lui, sau să înțelegă o construcție de brand, ci asta cumva este treaba oamenilor din spate care construiesc brandul respectiv.

Un pic de context.

Andreea Lupu este unul dintre cei mai buni profesioniști din industria marketingului cu ajutorul influencerilor / creatorilor de conținut din România pe care eu i-am cunoscut în toți cei 14 ani despre care am povestit aici. Și am avut de multe ori discuții interminabile pe concepte și implementări, fără să ne repetăm, ori să ajungem la măcar un exemplu în care să implicăm vreun nume de influencer în discuție.

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

2 comments

Lasă un comentariu: