Ce aplicatii inregistreaza site-urile vizitate, ori alte aplicatii pe care le folosim pe smartphone?

Posted by

Avem câțiva specialști locali care se scandalizează la te miri ce știre internațională gratuit-alarmistă, pe care nu i-am văzut totuși miscând la ultimul update iOS 14.5, update ce scoate la lumină tot felul de aplicații printre care și câteva românești care, ce să vezi, făceau tracking și își notau ce alte aplicații mai folosim pe telefonul mobil, ori ce site-uri vizităm.

E ca și cum cineva s-ar uita peste urmărul tău când folosești telefonul mobil.

Plăcut sentiment, nu? 🙂

iOS 14.5 includes the option to unlock iPhone with Apple Watch while wearing a face mask, adds support for AirTag and introduces separate skin tone variations for emoji with couples. Siri adds more diverse voice options, and App Tracking Transparency lets you control which apps are allowed to track your activity across other companies’ apps and websites.

Acum, despre Facebook și Instagram știam că ne cunosc obișnuințele de consum digital, iar acest lucru îl poți afla în cateva minute, dacă încerci să setezii o reclamă pe Facebook, dar nu înțeleg de ce, de exemplu, Glovo este interesat despre ce alte aplicații folosim, ori ce site-uri vizităm. Ori Olx. Ori ȘtirileProTV.

Glovo e un serviciu de livrări. Îmi cunoaște locația, știe ce mănânc, fumez, ori beau, îmi poate recomanda lucruri din proximitate. Pe OLX intrăm pentru că suntem interesați de a cumpăra un produs SH, ori să vindem un obiect. ȘtirileProTV are deja prea multe reclame. Nu le mai văd.

Tind să cred că acele conferințele despre Big Data de acum 5-8 ani au fost, cumva, înțelese puțin greșit, iar zelul care i-a cuprins pe unii poate fi impresionant câteodată. Ce alte aplicații ați mai descoperit că erau interesate de ce faceam în timpul liber? 🙂

* photo by Matthew Henry on Unsplash

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: