Backchannel, direct message pentru Clubhouse

Posted by

Săptămâna asta, Clubhouse a lansat Backchannel, o facilitate prin intermediul căreia utilizatorii rețelei sociale își pot trimite mesaje text atât 1:1 cât și în grupuri de chat pe care orice utilizator le poate crea, devenind astfel administratorul lor. Mesajele sunt text only (pot fi și link-uri) și nu au nicio altă facilitate (seen), ori posibilitatea de a trimite și alt tip de conținut (gifs, foto etc).

Spre diferență de Spotify Greenroom – concurența Clubhouse lansată de Spotify ca aplicație stand alone la mijlocul lunii trecute prin achiziționarea Lockerroom, o altă rețea socială bazată pe voce -,  nu a legat acest serviciu de camere, ci l-a lansat separat de acestea, fiind primul update care trece peste volatilitatea rețelei sociale. La Greenroom mesajele dispar odată cu închiderea roomului.

În altă ordine de idei, update-urile care ar fi putut propulsa Clubhouse în rândul rețelelor sociale care livrează numere (Android – 9 mai, DMs care au fost lansate săptămâna asta, plus faptul că la 1.5 ani de la lansare și mai bine de jumătate de an de când rețeaua putea să explodeze ca număr de utilizatori accesul se face încă pe baza de invitație) vin în continuare destul de greu.

Clubhouse rămâne momentan o rețea socială de nișă, a cărei dinamică este total diferită de orice altă rețea de până acum, iar această dinamică și faptul că este incomparabilă din orice punct de vedere (eg. cifre, că tot sunt atracția timpurilor pe care le trăim) sunt date de faptul că totul se întâmplă live și rupe din timpul fiecărui participant pentru fiecare secundă de conținut.

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: