Call of Duty Mobile (2019)

Posted by

Pe 1 octombrie 2019, TiMi Studios și Activision, developer și publisher, lansau Call of Duty Mobile, un first person shooter gratuit, pentru iOS și Android. Estimările spun că, luna trecută – prima lună, CoD Mobile a înregistrat peste 148 milioane de descărcări și a generat venituri de aproape $54M, ceea ce îl face jocul cu cea mai mare lansare pe mobile din istorie.

Vezi și: 🏆 Call of Duty: Modern Warfare (2019) | #playstation4

N-am fost tentat să-l joc până în urmă cu două seri când am dat de un banner, cred că pe Instagram, și mi-am propus să încerc câteva partide pentru a vedea mai mult cum poți controla o acțiune de luptă cu buricele degetelor, gândindu-mă că sunt momente când la Call of Duty Modern Warfare nu îți ajung butoanele de pe tastatură sau controller la câte comenzi ai vrea să-i dai! 🙂

Și am jucat un prim meci.

Urmat de un al doilea.

Acum, mișcările sunt foarte ușor de controlat. Degetul mare de la mâna stângă controlează direcția de mers – 360 de grade, în timp ce cu degetul mare de la mâna dreaptă controlezi direcția în care întorci privirea. O combinație dintre aceste două mișcări îți poate genera o traiectorie circulară, cu inamicul în centrul acesteia, foarte utilă în primele 2 secunde de la contactul vizual pentru a potrivi direcția de tras.

Tot pe dreapta ai și restul de controale pentru țintă, reload, crounch, jump și shoot – poziționat central. Cam îngrămădite, motiv pentru care cred că cea mai bună zonă de control este colțul din dreapta jos al ecranului pentru a acoperi cât mai puțin din ecran. Mișcarea care trebuie învățată la contactul vizual cu inamicul este stânga-dreapta foarte ușor din ambele mâini, cu focus pe dreapta care controlează ținta.

Dacă te miști repede ai timp să faci și o captură de ecran în timp ce tragi! 🙂

Mi se pare foarte tare ce au reușit să facă cei de la TiMi Studios, iar grafica e super jmekeră. Ca punct slab, găsesc că poate fi destul de complicat de înțeles la început, ecranul fiind bombardat încă de la autentificare cu tot felul de oferte, evenimente, plus highlight-urile de ajutor, până înveți unde să te uiti prin jde butoane pentru a putea începe măcar un meci.

În cazul în care ai ratat mai sus link-urile de download, iată-le: iOS și Android.

Alte detalii sunt și în acest story de la Apple.

Cum ți se pare?

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: