• Share on Google+

Cătălin, un prieten vechi, a fost ieri la pașapoarte împreună cu soția pentru a-i putea face unul și fetiței de 4 ani, luni urmând să plece cu toții în concediu (plătit, tot tacâmul). Toate bune și frumoase, până când, după câțiva ani pe care i-a îmbătrânit intr-o zi, Cătălin a aflat că, de fapt, este… mămică.

La tată este trecută Diana, la mamă este trecut Cătălin. Certificatul de naștere este, prin urmare, nul. Cum nu există certificat de naștere, poliția nu are cum să-i elibereze un pașaport. Cum nu există pașaport, adio concediu.Serios acum, cât de complicat este să completezi un certificat de naștere? Tata era trecut Ion în certificat, Ioan în buletin (nu erau CI pe vremea aia). Unei colege i-au uitat un I când i-au completat certificatul de naștere, tatăl ei ajungând acasă cu o Oana în loc de o Ioana.

PS: Desigur, cârcotașule. Tu te-ai fi uitat să vezi dacă mama e trecută la mama, iar tatăl la tată, data în campul ei, CNP-ul să nu fie la semnătură, iar sexul să nu fie trecut, Doamne ferește, la Issued by. Cu toții facem asta.

Ai ceva de împărtășit lumii? Trimite-mi un email, ori dă-mi un mesaj pe FB sau Whatsapp (vezi pagina de contact).

0 likes
 • bla
  Reply
  Author
  bla

  cand primesti un document de genul ti se spune sa verifici corectitudinea datelor. el nu a observat asta in 4 ani de viata a copilei? in astia 4 ani duci fetita la gradinita, o duci la controale medicale periodice, o mai duci la dentist si tot ti se cere certificatul de nastere. e o greseala urata a celui care a facut acel certificat dar tu ca tata sau mama sa nu observi o greseala atat de mare in 4 ani….trebuie sa fii un pic cretin.

  • Costin
   Reply
   Author
   Costin

   Lol, “bla”, suntem în 2017. Ce faci tu acum e fix ca și cum ai injura pe cineva de după colț, de unde deduc că ori ți-e rușine cu ce afirmații faci, ori ai impresia că deții adevărul absolut și, conform acestuia, și ăia de la gradiniță, ori spitale, sunt niște cretini. Dacă era alt copil? Cum l-au trecut în acte când la mama era Cătălin?

 • Ionuț Staicu
  Reply
  Author
  Ionuț Staicu

  Unei colege i-au uitat un I când i-au completat certificatul de naștere, tatăl ei ajungând acasă cu o Oana în loc de o Ioana.

  Cred că am avut amândoi aceeași colegă 😀

  —–

  Dar ce zici de faptul că taică-miu avea în buletin o adresă ce nu există? Numărul străzii greșit (76 în loc de 59), bloc greșit (5 în loc de 6), scara greșită (C în loc de B).

  • Costin
   Reply
   Author
   Costin

   Posibil. 🙂
   —-
   Cred că persoana de la primărie era beată muci. 🙂

 • Razvan
  Reply
  Author
  Razvan

  Eu cu mama avem bulevarde si etaje diferite in CI desi locuim in acelasi apartament. Blocul e in forma de L. Locuim pe partea lunga.

  • Costin
   Reply
   Author
   Costin

   Jesus, really? :-/ Cum naiba?

 • Cecilia
  Reply
  Author
  Cecilia

  Am primit diploma la facultate cu alt nume la tata si alt CNP la mine. Si nu, nu este uman sa gresesti in acte oficiale. Am asteptat diploma peste un an. Sa vezi circ la angajare, noroc ca aveam o adeverinta completata corect. Au sunat de la munca la facultate si cred ca acelasi specimen de om a spus ca diploma nu corespundea cu realitatea. Alt circ la munca ca am diploma falsa. Uite asa te baga una in bucluc. Eu ma tot gandesc la o plangere.

  • Costin
   Reply
   Author
   Costin

   Nu te-ai întors la facultate să le ceri să o schimbe? Nu știu, poate au regim de urgență, ceva, pentru erori de genul (sper, nu cred).