Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

Posted by

Tractorist. Asta daca m-ai fi intrebat acum mai bine de 20 si ceva de ani. Nici nu ezitam sa iti raspund. Parca abia asteptam sa ma intrebi. Ma uitam la prietenii de familie cum ma priveau si se indoiau de mijloc:
– “Ce baiat fumos si inteligent” exclamau tragandu-ma de obraji. “Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?”
– “Tractorist nenea!” ziceam pe un ton foarte pertinent rosind si facand o gropita in obrazul drept, gandind in acelasi timp “Daca pe o perioada de 1 an de zile cel putin 5 persoane ma trag de obraji in fiecare zi, o sa trebuiasca sa fac operatie estetica imbecilule pentru ca faimoasa gama A-NEW de la Artistry pentru lifting facial nu va mai putea sa faca fata!”. Mda. Perspicace.

Una peste alta azi am condus vreo 7 ore ceea ce m-a plictisit cumplit dar am putut vedea cu ochisorii mei tineri, balonul portocaliu “Zona WiFi” din El Prat Barcelona. Ciuda ca nu mi-am adus laptop-ul sa testez si de nervi m-am consolat cu ideea ca am cumparat un rooter wireless si vreo 10 webcams (A conquistar Morella! punto com) din Carrefour, Vinaros.

Din seria MDFUAQ (something that ends in unanswered questions :P), m-a traznit azi! Ai un site cu trafic multumitor, cu potential, dar nu prea ai avut timp de el. Motive sunt destule dar cel mai important este acela ca nu muncesti pentru tine si/sau pentru afacerea ta. Esti inca un freelancer care se incapataneaza dupa cum ii place si lui Radu Ionescu, sa isi piarda noptile, banii si ficatii in cateva proiecte extralaborale pentru ca iti place si pentru ca ai vrea ca la un moment dat sa iti aduca si satisfactii materiale depline si sa nu (mai) depinzi totusi de un regular job de cacat fara nici o satisfactie personala si/sau profesionala fiind total diferit de profilul tau si care te solicita intelectual cat un fir de par de broasca.
Revenind la site; el nu te-a lasat la greu si a crescut intr-un an cat altii in 3. Ba mai mult! Ai aparut la stirile de la ora 21 la TV pe un canal destul de sus, ai fost intervievat in direct la radio de cateva ori si ai fost publicat prin presa, asa…, de paseo, intr-o tara unde multa lume inca gandeste ca ai venit sa le iei painea de la gura dupa ce aud si vad cam ce stii sa faci.
Te gandesti sa investesti in premii si in a organiza concursuri pentru a bonifica timpul vizitatorilor petrecut pe pagina ta, dar si pentru a ii ridica incasarile (“make your website magnetic to visitors and find the fastest payment method taking into consideration the Target or atleast try to improve the payments possibilities” theory) daca se poate cu 100-200% daca nu mai mult. Cam cat ar trebui sa investesti? Raspunsul imi vine imediat. Cam cat poti de mult pentru ca te cam (re)autofinantezi din restul de proiecte ce aduc incasari si oricum nu o sa gasesti resurse suficiente. Urmeaza sa incerci sa te concentrezi si sa iti faci un plan bun pentru ca ai sanse ca in final sa ajungi la vorba americanului “cacat se intampla” si iesi din peisajul “win-win” cu viteza luminii. Tema de analiza, must do maine dupa amiaza.De ce v-am intrebat ce ati vrea sa faceti cand veti fi mari? Pentru ca daca eram mai destupat de mic, ziceam ca as vrea sa ma fac sofer de tir si nu tractorist. Confortul e confort si in plus suporta si tunning. Last minute photo with me, today, pe N-340 intre Taragona si Barcelona.

Eh? Eh? Eh? Asta da TIR.

Din seria “ma obosesc sa dorm” revin la arhicunoscutul “Search Name Spinner” pe care il folosesc de ceva ani via Karoly. Jur ca e ultimul proiect asta la care fac lista de posibile denumiri si domenii availables! Ultimul proiect si gata dar oricum, inainte trag linie si refac strategia ca nu mai tine. Pierd biletul pe geam ca domnul Goe :).

Ascult Dido – Life for rent.mp3

0 likes

10 comments

 1. Eu sunt mare si nu m-am “facut” inca nimic. Nah am ratat partea fotbalistica cand eram a 9-a. Dar nu-i nimic.
  Mai astept … poate pana la pensionare oi rezolva si eu ceva.

 2. Lasa ca e bine. Ai vazut reclama Ziarului Financiar cu “Exista oameni cu bani / Exista oameni de succes” :). O sa fi un om de succes! 😛

 3. Ha ah ha. Cand am scris eu nu era mesajul cu ingrasatul. A ajuns la mine in mail in momentul cand dadeam eu send. Am 96 de Kg :).
  Bine ca sunt inalt si bine proportionat. Chipul rotund si radiind de fericire, o minte strealucita si o sclipire de geniu in ochi.
  Semneaza,
  Aceasi lipsit de modestie dupa modelul Coca-Cola,
  al tau prieten Costin. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *