Cum actionezi si interactionezi in timpul situatiei de urgenta generata de pandemia COVID-19?

Posted by

Ieri, Code for Romania Task Force a anunțat cemafac.ro, un ghid cu reguli de interacțiune, acțiune și comportament, recomandate în această perioadă de criză în care ne confruntăm cu răspândirea foarte rapidă a infecției cu coronavirus.

Lansată în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României și Departamentul pentru Situații de Urgență, platforma te va ghida prin situații variate și te va aduce mai aproape de măsurile recomandate de autorități pentru o mai bună protejare a ta, a familiei și a comunității tale.

O funcție importantă a soluției cemafac.ro este chestionarul de evaluare simptome dezvoltat în parteneriat cu DSU, pentru a identifica gradul de risc propriu în ideea de a vedea ce pași ai de urmat mai departe, în funcție de starea ta de sănătate și de acțiunile întreprinse în ultima perioadă. Alte secțiuni din website-ul cemafac.ro tratează subiecte precum Transmitere și simptome, Cum ne protejăm, Adaptare și rezistență cât și informații folositoare Pentru cei care oferă ajutor.

Informațiile publicate pe cemafac.ro reprezintă sursa oficială de informare pentru public și reprezentanții media, elaborată în parteneriat cu Guvernului României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României și Departamentul pentru Situații de Urgență și referire la situația în plină desfășurare, cauzată de răspândirea infecției cu Coronavirus (COVID-19).

Cemafac este a doua platformă dintr-un ecosistem de 6 soluții digitale de luptă contra efectelor COVID-19. Despre prima am amintit ieri. Este vorba despre stirioficiale.ro, o platformă media menită să adune într-un singur loc toate informațiile oficiale emise de autoritățile române despre criza COVID-19.

Stay online, stay safe.

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: