Cum adaugi Certificatul digital UE COVID in Wallet pe iPhone?

Posted by

Probabil unii dintre voi știți acest lucru, eu am aflat de la Corina peste week-end și mi se pare o chestie foarte mișto pentru a nu mai ține grija și a nu te căra după tine pe avion, ori pe la evenimente și festivaluri cu printuri pe foi A4. Iată, pe pași, ca la corporație:

 1. Certificatul se poate obține de aici.  Odată ce a fost generat, îl vei putea descărca ori de câte ori dorești din contul tău în format .pdf. Pentru mai multe detalii ai două pagini, una pe site-ul Comisiei Europene, cealaltă pe site-ul Guvernului României.
  1. Detalii 1 – Comisia Europeană (faci click pe România în harta interactivă)
  2. Detalii 2 – Guvernul României
 2. Descarci acel document .pdf și-l salvezi în Files, ori pe un Drive
 3. Intri pe acest link folosind Safari (nu fruncționează pe Chrome).
  1. Site-ul este al unui programator de 21 de ani din Berlin, student la Gottfried Wilhelm Leibniz University of Hanover. Dacă ești paranoia, găsești sursa codului pe github și o poți folosi pentru a-ți crea propia aplicație online / site pentru a-ți adăuga certificatul în Wallet.
 4. Pe link-ul de mai sus poți face 2 lucruri:
  1. apeși Start Camera și scanezi codul de bare de pe certificat sau
  2. apeși Select File, cauți certificatul în Files și-l urci în app
 5. Alegi culoare pe care să o aibă cardul în Wallet, bifezi că ești de acord cu Privacy Policy și apeși Add to Wallet.

Acum, la dublu tap pe butonul de power vei găsi, printre celelalte carduri pe care le ai adăugate, și unul care conține date și codul QR al dovezii vaccinării. Spor la călătorii.

 

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

One comment

Lasă un comentariu: