Noi suntem schimbarea – #colectiv #coruptiaucide

Posted by

Au trecut opt zile de la cea mai mare tragedie din România de la revoluție și pînă în prezent, cinci zile de când Piața Universității este plină de români sătui de minciună și bataie de joc, patru zile de când am dat jos un guvern arogant și un primar de sector corupt și tot patru de când manifestațiile s-au extins în țară și în capitalele Europei.

Au trecut trei zile de când medici din alte țări ne-au sărit în ajutor pentru că nu mai facem față și două de când președintele României a pus la dispoziția #străzii o adresă de email și câteva ore pentru a-și desemna reprezentanți, când tot ceea ce trebuia să facă era sa iasă în Piață, nu pe Facebook, și să valideze o mișcare cu un mesaj clar: corupția ucide.

Au trecut opt zile de când numărăm morți aproape în fiecare zi. 18, 25, 28, 30, 31, 32. 32 erau aseară. Azi am numărat 38! Treizeci și opt de persoane au murit în urma unui eveniment stupid, iar președintele acestei tări a decis să iasă în mijlocul oamenilor care l-au ales când va considera domnia sa că e necesar să o facă.

MURIM, Klaus Iohannis!

Murim, iar singura preocupare a președintelui țării este să nu facă un eveniment media din ieșirea domniei sale în stradă, unde televiziunile transmit oricum, în direct, orice mișcare a noastră! Cât de detașat poate fi de toate acestea după 16:30? Ce îl poate mișca pe președintele României? Să îl așteptăm în timpul programului domniei sale?

MURIM, Klaus Iohannis!

Și mai sunt aproape 80 de persoane care se zbat între viață și moarte și vouă vă arde de alegeri anticipate pentru a face schimb de putere între voi. Vă e frică că veți pierde scaunul pe care îl ocupați datorită nouă. Țara ARDE, la propriu, în Piață suntem manipulați în fiecare zi, iar voi țineți discursuri pe Facebook și la televizor!

Ni se spune că suntem dezorganizați. Că nu avem un lider. Suntem târâți prin tot Bucureștiul ca să obosim. Suntem descurajați în fiecare zi de un sistem pe care nu îl mai vrem! Ni se cere de azi pe mâine să ne găsim reprezentanți, să ne implicăm în politică. Ni se spune că în Piața Universității nu avem un mesaj coerent. Că este haos.

HAOS ESTE ÎN TOATĂ ȚARA!

În ziua când Victor Ponta demisiona în urma presiunilor din stradă a 25.000 de români, primarul localității Bran, Gheorghe Hermenean, a fost prins în flagrant luând puțin peste 1000 de euro șpagă pentru un contract de prestări servicii de amplasare a instalațiilor ornamentale în comuna Bran, cu ocazia sărbătorilor de iarna.

ATÂT puteți VOI. Ăștia sunteți!

Noi ieșim pentru că suntem sătui de frică, de minciună, de promisiuni electorale, de raportări comuniste, de umilință zilnică, de scandalurile interminabile de corupție, de șpăgi, de urmăriți penal care ne reprezintă în continuare interesele. Ieșim pentru că ne-am săturat de voi. Ieșim pentru că NU NE MAI SIMȚIM ÎN SIGURANȚĂ.

ATÂT putem NOI în acest moment.

Este singura armă pe care o avem. Să ne strângem cu zecile de mii. Nu suntem politicieni, nu știm cum atfel să va spunem că NU VĂ MAI VREM, însă știm CĂ VĂ E FRICĂ, chiar dacă este total diferită față de a noastră! Nouă ne e frică că murim cu zile. Pe motocicletă, prin cluburi, prin spitale, pe stradă! Vouă vă e frică pentru că vă pierdeți scaunele.

Mor oameni, România! Nu mai e de stat în casă! Diseară ieșim din nou în #strada, suntem #colectiv și #nuplecam din Piața Universității. Le-o datorăm celor pe care i-au descurajat deja. Tinerilor care vin în Piața Universității. Celor 38! Celor aproape 80!! Prietenilor. Rudelor. Cunoscuților. Nouă, de la care fură și de care își bat joc, sfidători și aroganți.

Noi suntem schimbarea pe care o căutăm. Și nu ne grăbim nicăieri.

The day we give in is the day we die.

LE: 39. 🙁

0 likes

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *