Am băut Curiosity Cola și Cherry Cola, două băuturi parfumate « made in UK »

Posted by

În seara aceasta, am descoperit că cei de la Mellow Drinks (poate ați băut sau văzut Mellow Orange), distribuie în România o băutură care se numește Curiosity Cola.  Câteva click-uri mai târziu descopeream o întreagă gamă de produse pe care le puteți găsi prin tot felul de locații hipstărești din București.

E o nișă bună și prinde mai ales datorită poveștilor care inconjoară produsele respective, contextul în care au apărut pe piață, personajele implicate, modalitatea de fabricare și alte astfel de detalii care, până să-ți dai seama, te-au și câștigat de mușteriu. Fii atent, de exemplu, ce descriere are Curiosity Cola:

This curiously invigorating cola inspired by traditional colas from yesteryear is made using infusions of the finest herbal ingredients.

Curiosity Cola se îmbuteliază la 275ml și 750ml, însă în Kaufland pe Barbu Văcărescu o găsiți la 275ml și la prețul de 9 lei. La același preț mai găsiți și Cherry Cola, cunoscută ca the world’s first botanically brewed cherry cola. Tot în Kaufland, după casele de marcat (e o zonă nouă pe acolo, înțeleg că foarte trendy. :D).

Acum că sigur te-a cucerit și vrei să afli mai multe, te invit pe siteul Fentimans, companie care produce, încă din 1905, diferite băuturi non-alcoolice cu rețete unice și ingrediente din toată lumea.

Mie mi s-a părut parfumată. La Cherry Cola mă refer. Aproape nebăubilă pe cât de parfumată era. Și sigur nu am un alt cuvânt mai bun pentru a o descrie. Curiosity Cola este și ea parfumată, puțin mai dulce decât Fritz Cola, însă bună. Va trebui să mai studiez puțin problema înainte să-i dau un verdict. Tot Fritz mi se pare cea mai bună dintre toate hipster-băuturile astea cu cola. 🙂

Iar dacă ai ajuns până aici, sigur ai peste 18 ani. 🙂 Oamenii ăștia de la Fentimans produc și băuturi alcoolice (ceva gin – am văzut și cu limonadă de trandafiri – și bere artizanală fără gluten), alături de ape tonice și limonade, ori siropuri naturale.

Cred că ar fi interesant un material video cu familia care deține afacerea și, poate, cu procesul de fabricare dintr-una dintre fabrici. Hmmm. 🙂

0 likes

One comment

  1. Intradevar o cola de hipster. Recunosc ca pe mine ma atras de la început ideea de herbal brewed. Dar dupa ce te uiți atent pe ingrediente vezi ca defapt are concentrație mai mare de zahar decât o doza de cola. De asemenea nimic din compoziție nu indica herbs. Mai adăugăm faptul ca odată lansat pe piață o sticla de 0.3 l era la 4.5 RON iar acum a ajuns 12 RON în mai puțin de 1 an. Efectul de turma “cumpara ca e scumpa deci trebuie sa fie bună”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *