De ce ma duc la vot dupa 8 ani?

Cred ca am mai povestit asta pe blog.

Prin ’97, whatevaruiam prin judecatoria din Buzau. Ma asezasem intr-o sala si ascultam atent o condamnare. Se facea ca un muncitor, 3 copii acasa, daduse un colac de sarma peste gardul intreprinderii cu scopul de a-l vinde. A luat intre 3 si 7 ani cu executare.

Adica, din cate am inteles, s-a dus cu 3, iar daca mai comitea inca o infractiune, indiferent de gravitatea acesteia, i se mai adaugau inca 4 la anii pe care ii primea. Diferenta de la prima condamnare, cum ar veni.

Revenind acum la titlu

Zilele trecute, presa a fost cu ochii pe un vanator cu experienta care si-a tras un glonte-n gat. Care glonte a ricosat din marul lui Adam si a iesit prin umar. Care vanator nu a avut nici macar o perfuzie cand a fost transportat la spital si nici urme de sange. Purta un fular misto, de parca iesea la o plimbare de seara.

Ma gandesc si eu ca poate s-o fi antrenat precum cei care manipuleaza serpi, tragandu-si la cateva zile cate un glonte in dansul. Timp de cativa ani. Pana la urma, te inveti. Iar omusorul se intareste precum sabia ninja pe care o rupi pentru a o lipi la loc, procedeu ce o face, cu fiecare ruptura in parte, din ce in ce mai greu de rupt. Cine stie?

Astazi, niste prieteni de-ai vanatorului se intreaba daca nu cumva si-a tras acel glonte din greseala. Pana la urma, vorba romanului, „se intampla si la case mai mari”, iar, conform teoriei probabilitatilor, cu cat folosesti mai des o arma de foc, cu atat sansele sa te ranesti din greseala cresc. Logic.

Pe 29 ma duc vot. Nu am mai facut-o din 2004 si am si scris de ce, in 10 episoade in care mi-am varsat amarul. Dupa care am schimbat canalul TV, credeam eu, pentru totdeauna. Ideea e ca nu-mi plac marinarii. Deloc. Insa incepe sa-mi fie al dracului de frica de vanatori si de prietenii vanatorilor. Si-mi e ciuda tocmai pentru ca imi este frica.

Despre subiect va mai semnalez doua articole:
Latrina politică
Cinci lucruri pe care i le reprosez lui Basescu

Comentarii prin Facebook

comentarii

Published by Costin

Costin Cocioaba is a 39-years-old digital professional launching online projects since 2001. He worked for ProTV S.A. as a Project Manager and also Head of Digital, he started and ran Bakers Digital Communication, a Romanian digital agency with Greek ownership, and he developed 2 MMORPGs. In 2004 he won his 1st prize on Internetics (the biggest award in Romanian industry) as a freelancer with a very popular online MMORPG game (indebara.ro). More «here».

8 comments on “De ce ma duc la vot dupa 8 ani?”

  1. Pingback: George Zicu
  2. marinarul a dus marlania limbajului in politica la rang de virtute.
    nu e presedintele meu. nu a fost nici macar al celor care l-au votat.
    daca ma duc la vot votez DA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *