de frica

Posted by

Sunt cateva posturi pe blogul asta despre frica de a trai in propria-ti tara, in fata unor oameni pe care, de fapt, ii platim pentru a ne apara, fie ca e vorba de sanatatea noastra, de proprietatea noastra, de munca etc.

Lui Tolontan insa, ii este de ajuns un singur paragraf pentru asta. 10.

Peste tot simți frica. Frica poliției, frica paznicilor cu tricouri negre care ar trebui să-i ocrotească pe ceilalți, frica autorităților, frica oamenilor obișnuiți, frica de zi și frica de noapte, frica privindu-te în ceafă atunci cînd ești în mașină și frica strecurată răcoros pe la glezne cînd mergi pe jos, frica la zile de sărbătoare și frica banală, de fiecare dimineață, frica politicienilor de oameni și frica oamenilor de Putere, frica tuturor, întinzîndu-se ca un vis spre marginile arse de teamă ale lumii.

Catalin Tolontan (aici)

0 likes

9 comments

  1. Este normal sa ne fie frica. De cateva sute de ani luam bataie de la toti: Conducatori, straini etc. N-am mai batut pe nimeni cam demult. Pe la 1800 frica ajunsese asa de mare incat orasul Galati s-a golit doar la zvonurile ca vin turcii. Locuitorii orasului au fugit spre munti cand s-a lansat zvonul ca vin turcii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *