Aș încadra depășirea liniei continue la tentativă de omor 🔪

Posted by

Nu știu pe nimeni care să nu fi auzit de cel puțin un accident întâmplat din cauza depășirii unei linii continue, autoritățile montând în ultimii 15 ani kilometri întregi de separatoare (din beton, da?) între sensurile de mers.

Chiar și-așa, aparent, există șoferi care nu înțeleg pericolul la care nu numai că se expun, ci-i expun și pe ceilalți participanți la trafic. Până la moarte, vorba cântecului, doar că, în acest caz particular, nu e vreo metaforă.

Azi am dat peste clipul de mai jos (sursa: trafictube.ro, via) filmat între Dorohoi și Botoșani, în care un băiat cu un SUV depășește un TIR într-o zona cu vizibilitate redusă, traversând linia continua.

Habar nu am cum vezi tu treaba asta de mai sus, însă eu, dacă aș avea vreodată o șansă, cât de mică, să pot da o ordonața de urgență (ușor, nu sări că e de bine :-D), aș clasa acțiunea de mai sus la tentativă de omor. Leziuni sunt (ca să respectăm întocmai legea). Emoționale, la cap. Că nu trece nimeni prin așa ceva ca lingura printr-o supă de pui.

Mi se pare stupid să mori pentru că cineva, precum individul din SUV, nu conștientizează faptul ca, dacă face asta și apare o mașină din sens opus, neșansele ca toată lumea să iasă zdrențe din treaba asta sunt de 99%.

Tipul din mașină, cel cu filmarea, nu e om.

Si-gur e pisică.

Și tocmai ce a rămas cu 8 vieți.

3 likes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *