Colaborari cu influenceri, podcasturi, lansari si sponsorizari | Digital Health Index, mai 2021

Posted by

Pe finalul săptămânii precedente, Publicis a dat publicității topurile generate de toolul Digital Health Index în Auto, Bănci, Retail, Telecom, Farmacii, Clinici, DYI și Soft Drinks, pentru luna mai. Ele se regăsesc și pe site, alături de mai multe informații despre DHI.

În urma analizei comunicării liderilor de industrii din topurilor generate de Digital Health Index, strategia care a asigurat sănătatea digitală în luna mai s-a bazat pe o prezență a brandurilor în arii cât mai variate din online (cantitate) și pe sentimentul pozitiv manifestat de către consumatori (calitate).

Analiza celor 69 de branduri arată că, deși brandurile investesc mai mult de la o lună la alta, de la începutul anului, interacțiunile scad pe măsură ce se apropie sezonul estival. Făcând o balanță între cantitativ și calitativ, dar în mod specific pe rețelele de socializare, Instagram are mai puține mențiuni, dar viewership mai mare, în timp ce pe Facebook a crescut numărul de comentarii față de luna aprilie.

Ca și în lunile anterioare, impactul este dat de colaborările cu influenceri, cu o creștere în zona de podcasts, lansări, sponsorizări/ parteneriate de conținut (în special, pe fotbal).

Evoluția pe categoriile de brand:

  • AUTO: creșterile se datorează programului Rabla, iar brandurile care înregistrează creșteri comunică pe Rabla & modele hibride și folosesc influenceri;
  • FINANCE: brandurile din top au apelat la parteneriate și sponsorizari cât mai variate și, de asemenea, la influenceri;
  • RETAIL & DYI: ambele categorii au crescut în căutări în luna mai. Promoțiile, influencerii și conținutul din site-urile proprii cu oferte sunt în continuare factorii de creștere;
  • SOFT DRINKS: a început sezonul NCP-urilor și al parteneriatelor pe comunități, în mod special pe fotbal.
  • PHARMACIES, CLINICS: nu există schimbări majore, ceea ce reprezintă o constantă pozitivă.

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: