Cand telefonul tau din buzunar poate ajuta oamenii de stiinta in lupta impotriva Covid-19

Publicat de

O altă veste bună de săptămâna asta vine din partea Vodafone România, care, prin intermediul DreamLab, aplicație pentru telefoanele mobile smart dezvoltată de Fundatia Vodafone Australia, sprijina (și) lupta impotriva COVID-19, în parteneriat cu oamenii de stiinta de la Imperial College London. Aplicația deservește și cercetări pentru soluții de tratament pentru cancer în fazele 3 și 4.

🔗 Download: Android | iOS

Aplicația funcționează pe același principiu explicat în articolul de aici, în care semnalam o acțiune inițiată de cercetători de la Stanford University din California. Pe scurt, fiecare dintre noi poate sa contribuie la accelerarea studiilor pentru gasirea unor tratamente impotriva virusului COVID-19, prin punerea la dispoziție a puterii de calcul pe care o deținem.

Aplicația este disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android. Are câteva secțiuni pe care vă las să le descoperiți singuri, însă vă semnalez Projects (a doua din meniu), unde puteți alege Covid-19 ca proiect în care să vă implicați (default vine cu cercetări de combinații de medicamente pentru tratamentul fazei 3 în cancer).

Ce poți face practic? Descarcă aplicația, deschide-o, mergi în a doua secțiune și selectează Covid-19, pune telefonul la încarcat și, din prima secțiune (The Lab), apeși butonul Power DreamLab, moment în care telefonul tău va lucra și pentru situația asta în care ne aflăm cu toții.

O poți activa seara, când lași telefonul la încarcat.

Vezi cum te poți abona pentru a păstra legătura!

🔔  Abonează-te la blog prin email (vezi sidebar), ori antrenează-ți browserul să-ți trimită notificări când public un articol (vezi clopoțelul din bula albastră de jos). Funcționează și pe mobil (iOS și Android), dar și pe Windows sau MacOS. Mulțumesc.

Lasă un comentariu: