eJobs: Creste numarul locurilor de munca si interesul pentru joburile remote (feb 2021)

Posted by

O comunicare eJobs de astăzi susține faptul că piața locurilor de muncă începe să se dezghețe în această perioadă, la un an de la declanșarea pandemiei. În cifre, vorbim de 22.000 de locuri de muncă noi adăugate de angajatori în luna februarie 2021, dintre care 9000 de locuri de muncă sunt doar din capitală.

De cealaltă parte, în luna februarie, pe eJOBS, au aplicat la locurile de muncă disponibile în platformă peste 140.000 de persoane – numărul fiind într-o ușoară creștere față de luna precedentă -, joburile remote adunând peste 110.000 de aplicări în aceeași lună. Cei mai mulți dintre candidați sunt din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, sau Ploiești.

Continuă să fie un interes destul de crescut pentru joburile remote, care, în luna februarie, au adunat peste 110.000 de aplicări. Candidații caută locuri de muncă și angajatori care să le permită să lucreze de acasă sau într-un sistem de lucru hibrid. După un an de teste, în 2021 vom vedea care sunt rezoluțiile angajatorilor și care vor fi deciziile lor pe termen lung cu privire la modul de lucru pe care îl vor adopta, mai ales că deja în multe companii începe să se vadă o revenire treptată la birouri

Bogdan Badea, CEO eJobs România

* photo by Kevin Bhagat on Unsplash

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: