Cum folosesti un DSLR Canon ca webcam in meetingurile si liveurile online

Publicat de

În pandemie, Canon a lansat un driver pentru Windows care permite utilizarea unui DSLR ca webcam, în momentul în care îl conectăm printr-un cablu USB la laptop sau desktop. Recent acesta a fost lansat și pentru MacOS, însă am mai observat și faptul că în lista camerelor au fost adăugate și 3 compacte.

Dacă ești interesat, poți accesa acest link de pe siteul celor de la Canon și căuta modelul DSLR pe care-l ai acasă în lista pusă la dispoziție de producător. Pe pagina fiecărei camere vei descoperi o serie de aplicații și drivere care te pot ajuta în a opera camera cu ajutorului unui PC/Mac.

Iar ce ne interesează pe noi este EOS Webcam Utility Beta.

Avantajele sunt destul de evidente. Primul este cel al calității, datorat și faptului că poți folosi obiective mult mai bune decât o camera de pe un laptop, dar te poți juca și cu un obiectiv variabil ce poate da o altă dinamică liveului.

Eu folosesc un DSLR EOS 80D și un obiectiv 10-22mm, cu f variabil, deoarece am camera poziționată pe birou, la maxim 40cm de mine. O pot avea oriunde m-ar avantaja lumina de pe birou, deoarece îmi pot mări sau micșora imaginea înaintea unui live astfel încât să nu apar diferit față de invitați.

Uite un exemplu.

Din nou, link-ul, pentru cine este interesat. Succes! 🙂

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS. Mulțumesc!

Lasă un comentariu: