Facebook “lupta” impotriva paginilor si profilurilor care imprastie fakenews

Posted by

Știrea este în newsroomul Facebook de săptămâna trecută și este destul de simplă și directă. Aparent, Facebook se bazează pe o echipă de fact-checkers cu ajutorul cărora depistează pagini și profiluri care împărtășesc fake news în mod repetat.

Topicurile sunt în pricipal legate de pandemie și vaccin, schimbările climatice și alegeri, iar avertismentele le putem vedea pe pagini în momentul în care vrem să dăm like, moment în care un pop-ul ne va informa asupra faptului că pagina respectivă răspândește știri false.

Nu sunt însă interzise.

Profilele care răspândesc știri false vor primi notificări asupra acestora, iar postările lor vor ajunge la din ce în ce mai puțină lume în Newsfeed. La fel, știrea nu spune însă nimic despre interzicerea accesului la Facebook a acestor profiluri, nici măcar parțială.

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

One comment

  1. Vrei sa spui adevar unic de partid si de stat, cu fack checkeri care au sonda de adevar absolut de la guvern. Adica un nou comunism care arde conturile care nu aduleaza puterea. Si da, au sters la greu si FB si youtube si orice nu se aliniaza la ordinul de zi pe unitate.

Lasă un comentariu: