Facebook te va intreaba daca ai citit articolul caruia vrei sa-i dai share

Posted by

Facebook a anunțat, printr-un tweet, că testează o nouă modalitate de a promova, într-un mod cât mai informat, distribuirea articolelor de știri. Dacă vei vrea să distribui un articol pe care nu l-ai deschis, îți va fi afișat un mesaj care încurajează, mai întâi, citirea articolului, apoi distribuirea acestuia.

Good news, însă oamenii nu au ezitat să menționeze și faptul că Twitter a lansat un feature identic, în urmă cu aproximativ un an, în iunie 2020. Twitter îndemna utilizatorii să citească articolul înainte să îi dea Retweet. După trei luni de la lansarea feature-ului, au revenit și cu rezultatele obține în urma testării acestei opțiuni și anume:

  • Mai multe articole citite: utilizatorii deschid articolele cu 40% mai des, după vederea notificării;
  • Mai multe Tweet-uri informate: numărul persoanelor care deschid articolele înainte de Retweet a crescut cu 33%;
  • Unii utilizatori nu au mai dat Retweet anumitor articole, după ce au citit articolul, în urma vederii notificării.

* photo by Oleg Magni on Unsplash

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: