FB Shops, magazine online pe Facebook, Instagram, Messenger si WhatsApp

Posted by

Zilele aceastea, Facebook bagă cărbuni pe toate planurile. Avem layout nou care intră forțat de câteva săptămâni deja, avem features noi și interesante pe partea de Evenimente (încă nu-mi dau seama ce se poate face exact, roll-out-ul nu e complet), modificări la Live-uri, iar acum  tocmai ce a anunțat Shops, un update ce-ți poate transforma din câteva clickuri pagina de Facebook și contul de Insta într-un magazin online.

Conform Facebook, Shops va ajunge și pe Messenger si WhatsApp.

Eram, sincer, puțin entuziasmat de chestia asta, până când Bogdan a editat postarea link-uită mai sus, scriind așa: “daca Facebook pentru publishing a insemnat…, atunci Facebook pentru ecommerce va insemna…”. Și m-au năpădit amintirile, peste experiența din lunile acestea, cu paginile, live-urile și conținutul video. Și mi-a dat cu virgulă. 🙂

Soluția este destinată busines-urilor mici sau aflate la început, dar mă gândesc că ar putea fi folosită și pentru a promova magazinul propriu,. Cred însă că magazinele online tradiționale / cunoscute vor avea cel mult o extensie în Facebook Shops, eg. câteva produse care merg bine și pe care le va putea promova și vinde rapid în social media sau pe cele două canale de mesagerie instantă.

Anyway, trăim, vedem. Mi se pare totuși impresionant volumul de update-uri din perioada asta, iar Facebook pare că se adaptează rapid la ce trăim și ce va urma să trăim. Sunt interese mari. :))))

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

4 comments

  1. Oare cum va fi Shop pe Whatsapp? Pe Facebook si Instagram mai intelege lumea, dar pana si pe whatsapp…cei de la Facebook vor sa puna monopol pe orice..

Lasă un comentariu: