Factoring prin Banca Transilvania

Posted by

Prin februarie scriam un articol despre un serviciu de factoring, cu un comision între 3.5% și 7%. Pe scurt, factoring înseamnă că dacă ai facturi de încasat dar vrei totuși să obții banii mai repede, o instituție financiară specializată îți cumpără facturile pe care trebuie să le încasezi, la un preț puțin mai jos decât suma facturată.

Surpriza (pentru mine) a fost să dau în Gmail peste un ad din care am aflat că un serviciu asemănător există și la Banca Transilvania, iar comisionul pleacă de la 0.1%. Mai înțeleg că plafonul este de 750k lei, firma trebuie să nu figureze cu restanțe, să nu aibă înregistrări în Buletinul Procedurilor de insolvență și să aibă o cifră de afaceri de maxim 9M lei (sub 1.8M euro).

Detalii despre serviciu aici.

Tind să cred că servicii similare sunt pe la toate băncile tradiționale și nu sunt doar firme specializate cum, de exemplu, aveam eu impresia. Piața de factoring din România era de 5 miliarde de euro în 2018, în creștere cu 11% față de 2017.

A folosit cineva un serviciu de factoring al unei bănci tradiționale?

 

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: