• Share on Google+

Nosedive este primul episod al sezonului 3 din Black Mirror. Un film din 2016, gen. Tocmai ce l-am terminat de vizionat (Netflix / IMDB) și am zis să ți-l recomand, mai ales că te știu iubitor de social media. O să-ți placă și, cu siguranță, te va intriga până la final. 🙂

Mică paranteză, pentru cazul în care nu ai văzut niciun episod din Black Mirror.

Nu-ți face nicio grijă, nu ai pierdut nimic.

Black Mirror e un serial SF al cărui episoade nu au legătură între ele (altă poveste, alți actori). Fiecare prezintă câte un subiect destul de comun zilelor noastre (ex: un scandal în jurul unui politician), o injectează cu diferite nivele de tehnolgie și exagerează voit, to make a point.

Închid paranteza.

Nosedive oferă un prezent alternativ, în care aprecierea în social media (like-urile pe Facebook) influențează ierarhia socială. Punctajul fiecărei persoane este de la 0 la 5, 0 putând însemna faptul că te afli la închisoare, iar 5 puncte fiind echivalentul perfecțiunii.

Adică o persoană care nu se enervează niciodată, care nu înjură, care zâmbește tot timpul, care promovează un stil de viață sănătos, inconjurat de prieteni, dragoste și o carieră strălucită. Toate acestea apreciate, evident, în social media, care, de fapt, a propulsat-o acolo. Twisted!

O lume râvnită de toți, însă populată de oameni a căror unică ocupație este aceea de a-și cultiva abilitatea de a mulțumi pe toată lumea din jur.

Personajul principal al filmului este o tipă de 4.2, care-și dorea să urce la un scor minim de 4.5, poziție ce i-ar fi permis accesul acest stil de viață care, evident, vine la pachet și cu diverse beneficii, precum reduceri la închirierea unui apartament de lux.

Lacie, personajul pricipal, își dorește să trăiască într-un cartier rezidențial exclusivist pe ale cărui alei perfecte să poată alerga în fiecare dimineață. Pentru a face poze pe care să le posteze online.

Își dorește o casă cu o bucătărie modernă unde să poată găti sănătos. Pentru a face poze pe care să le posteze online.

Își dorește o relație fericită, ca în povești. Știți genul. Mascul alfa, fluturi, flori și roz peste tot. Plus fuck-you-money. Pentru a face poze pe care să le posteze online.

O carieră. Pentr…

Ce este dispusă Lacie să facă pentru +0.3 și unde ajunge într-un final?

Răspunsurile aici. 🙂

0 likes