follow-up: Folding@home si DreamLab

Posted by

Am scris săptămânile trecute două articole despre platforme digitale prin intermediul cărora oricine are un calculator sau un telefon prin casă poate ajuta oamenii de știință să facă mai rapid calculele necesare dezvoltării unor produse care ajută în tratarea anumitor boli precum cancerul, iar acum se muncește și la Covid-19.

Le las mai jos și continui cu un scurt follow-up.

🔗 Cand calculatorul tau de acasa poate ajuta oamenii de stiinta in lupta impotriva Covid-19
🔗 Cand telefonul tau din buzunar poate ajuta oamenii de stiinta in lupta impotriva Covid-19

Cu Folding@home, aplicația pentru laptop și desktop lansată de Stanford University din California, am reușit să ajung la o înțelegere, în ideea în care de pe Mac nu se poate pune la dispoziție și GPU, însă, după o pauză de câteva zile în care aplicația părea că nu o să facă nimic, a pornit în forță, iar aseară i-am mai adăugat încă un slot de CPU, fiecare controlând acum câte 5 nuclee dintr-un total de 12.

Și observ că a început să ronțăie ăsta micu’… ceva de speriat. La data la care scriu acest articol, MacPro-ul a făcut deja 114 Working Units (WUs) – cred că face peste 10 pe zi -, iar unul dintre colegii mei, din Republica Moldova, a depășit, tot astăzi, 2.000.000 de credite (mai multe pe link-ul precedent).

Cu DraemLab însă, nu am avut succes. Cu Mac-ul a fost mai ușor deoarece nu îl închid, însă pe mobil nu reușesc neam să-mi fac o obișnuință din a porni aplicația înainte să adorm, deoarece zilele acestea m-am certat puțin mai mult decât a fost necesar și cu o insomnie. O să mai încerc. 🙂

Mai utilizează cineva aplicațiile mai sus amintite?

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: