«Stiri oficiale» si «Cumparaturi la usa ta», doua dintre initiativele sustinute de Fundatia Vodafone

Publicat de

Povesteam zilele trecute despre #ajutorspitale, o inițiativă ce-și propune să adune antreprenorii din țară care pot și doresc să se implice ACUM în conectarea și rezolvarea problemelor din domeniul sanitar cauzate de coronavirus în România.

Zilele acestea am aflat și de alte inițiative care, în această perioadă, au rolul de a contribui la sprijinirea societății românești, cele mai recente fiind cele susținute de către Fundația Vodafone, printre care Cumpărături la ușa ta, Scoala din valiză, ori știrioficiale.ro.

Dar să o luăm pe rând.

Școala din valiză este o platformă prin intermediul căreia copiii și profesorii din zonele rurale pot continua activitățile educaționale online, într-un mod eficient și interactiv. Cu ajutorul acestei platforme, profesorii pot susține cursuri în timp real, prin video- conferință, cu toți elevii prezenți, chiar dacă sunt la distanță.

Cumpărături la ușa ta este dezvoltată de Asociația Geeks for Democracy, prin care voluntarii pot ajuta persoanele în vârstă și alte persoane aflate în carantină aducându-le alimente și medicamente. Fundația Vodafone România a contribuit prin furnizarea unui mini Call Center, precum și a telefoanelor și serviciilor de comunicații care permit voluntarilor să preia apeluri.

Știri oficiale este o platformă media menită să adune într-un singur loc toate informațiile oficiale emise de autoritățile române despre criza COVID-19. Este una dintre cele 6 platforme dezvoltate în perioada aceasta de către Code4Romania și derulate în parteneriat cu Guvernul României și cu Autoritatea pentru Agenda Digitală a României (AADR).

O altă acțiune a Fundației Vodafone care trebuie amintită este și cea în care, săptămâna trecută, a sponsorizat achiziția unei mașini de testare și a 5,000 de teste pentru centrul de triaj din Arad, care vor fi folosite de Spitalul Județean Arad, DSP (Direcția de Sănătate Publică) și ISJU (Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență) pentru a testa oamenii care vin în România prin punctul de frontieră Nădlac.

Stay online, stay safe!

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS. Mulțumesc!

Lasă un comentariu: